Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненският апелативен съд постанови постоянен арест за пловдивчанин, разследван за контрабанда на кокаин
Автор: Екип Varna24.bg 13:19 / 22.01.2013Коментари (0)711
©
Варненският апелативен съд отмени определение на Окръжния съд от петък, като замени постановения "домашен арест" с постоянен арест за Ташко Бозов, който е втори обвиняем по досъдебното производство на ТЗ БОП за контрабанда на 13 кг кокаин, открит в началото на годината в джетове, пристигнали по море от Карибските острови. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

36-годишният пловдивчанин беше задържан в съдебната зала, след като втората съдебна инстанция уважи протеста на наблюдаващия разследването окръжен прокурор. Бозов е привлечен като обвиняем след показанията на получателя на кокаина - Николай Симеонов, който е в ареста от 10 януари тази година.

Още на 26 декември миналата година след анализ на риска, митническите служби във Варна селектирали за проверка контейнер, пристигащ с кораб от Санта Лучия. При огледа на пратката, на 7 януари тази година службите открили два водни джета с 12 пакета, близо 13 кг кокаин, укрит в носовите части на съоръженията.. Стойността на наркотика се изчислява между 585 000 до 4 550 000 лева, а количеството му надхвърля понятието " големи размери".

Днес въззивната апелативна инстанция намери, че на този етап има данни за обосновано предположение, че Ташко Бозов е съпричастен към контрабандата на кокаина, но не се съгласи с изводите на Варненския окръжен съд, че няма опасност ако е на свобода Бозов да извърши друго престъпление или да се укрие от наказателно преследване. Вече е установено, че пловдивчанинът е бил на карибския остров Санта Лучия, откъдето са закупени водните джетове. Нещо повече. Разследването разполага с данни, че Бозов е заблудил имиграционните власти на карибския остров за мястото на което пребивавал 2 седмици. Пловдивчанинът вече е осъждан във Франция за утежнена форма на сводничество, придружено със заплахи, насилие и принуда спрямо непълнолетно момиче. Веднага след като изтърпял присъдата си, той се завърнал в България и сменил името си от Тихомир, на Ташко Бозов. Всички тези основания водят въззивната апелативна инстанция до извода, че ако е с по-лека мярка за процесуална принуда, Бозов може да се укрие, или да извърши друго престъпление.

В друго съдебно заседание Варненският апелативен съд остави без уважение жалбата на първия разследван за контрабандата на кокаина Николай Симеонов срещу първоначалния арест, определен му от Окръжния съд във Варна на 10 януари тази година.

Миналата седмица Симеонов е променил първоначалните си показания, а днес заяви пред съда, че всичко, което е разказал първоначално пред разследващите е било след "заплахи, натиск и малтретиране от страна на службите БОП". Обвиняемият заяви, че във варненското следствие отказват да му дават по схема медикаментите, необходими за лечението на хроничното му заболяване.

Освен обоснования извод за авторството на престъплението, Апелативният съд потвърди и опасенията, че има опасност Симеонов да се укрие от наказателно преследване. Обвиняемият често пътувал зад граница, а миналата година е бил в Тайланд, като има данни, че е пренасял скимиращи устройства, за да бъдат използвани там. Установена е и съпричастността на Николай към други 8 скимиращи устройства, открити на друг адрес в Пловдив. Съдът указа на прокуратурата да осигури редовното приемане на медикаменти за лечението на хроничното му сърдечно заболяване.

Определенията, с които днес Варненският апелативен съд потвърди ареста на Николай Симеонов и определи мярка за неотклонение "задържане под стража" за Ташко Бозов, и двамата разследвани за контрабанда на 13 кг кокаин, пренесен от карибските острови в 2 джета не подлежат на обжалване.

Източник: Радио "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: