Варненският и Бургаският залив били най-замърсени

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:45 / 04.02.2013
711
Най-замърсени в морската екватория на страната ни са Варненският и Бургаският залив. Това каза инж. Венцислав Николов, директор на Басейнова дирекция - Варна.

Нарушен е водообменът, там е съсредоточена индустрията и трафика. Инж. Николов поясни, че през последните години тенденцията е към подобряване на състоянието и на речните и на морските води. По европейска директива и българския закон има план за управление на речните басейни. Той е в сила от 2010, като е със срок на действие от 6 години. Според него трябва да се постигне добро състояние на водите и включва показатели, които не винаги ще се постигнат. До 2027 година има време някои обекти за подобряване да се постигат. Затрудненията са главно финансови, коментира инж. Николов.

Като става дума за изграждане на канализации, пречиствателни станции, както и смяна на технологии в индустрията, внедряване на полезни земеделски практики, всичко това в ситуацията на криза не е лесно достижимо и европейските страни го осъзнават, добави инж. Николов.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).