Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненският окръжен съд потвърди ареста на обвинен в подбудителство към убийство
Автор: Екип Varna24.bg 13:00 / 01.04.2009Коментари (0)779
© Varna24.bg
Стоян П. от с.Казашка река, привлечен като обвиняем по дознание на ОД на МВР във Варна за подбудителство към убийството на Манол Х./45год/, ще продължи да пребивава в ареста, след като Варненският окръжен съд отказа да измени в по-лека мярката му за неотклонение. 41 годишният мъж беше задържан под стража на 12 януари тази година. Досъдебното производство за убийството на Манол е започнало срещу неизвестен извършител след изчезването му през лятото на миналата година. В късната есен на 2008-ма, в Димитровград, за тежко престъпление бил задържан Недялко Д, / с прякор "момата"/. Разпитан пред съдия той направил самопризнания и за други престъпления, в това число и за убийството на Манол, което бил извършил по поръчка на Стоян. Едва тогава по досъдебното производство за отвличането на Манол като обвиняем бил привлечен Стоян П. Още при първоначалното му задържане през януари тази година стана известно, че има справка за мобилните разговори между Стоян и Недялко. Тези разпечатки, както и други доказателства, събрани в хода на разследването  дадоха отново основание на съда да потвърди обоснованото предположение, че Стоян е съпричастен към престъплението, за което се разследва. 

Днес, освен обоснования извод, че Стоян е подбудител за убийството на Манол, първоинстанционният съд  прецени, че има и реална опасност, ако е с по-лека мярка за неотклонение мъжът да се укрие или да извърши други престъпления. Той е многократно осъждан, а последните му три присъди са за престъпления против личността и против собствеността, извършени при условията на опасен рецидив.

Пресслужбата на съда припомня, че задържаният в  Димитровград  мъж насочил разследващите и към извършването на друго убийство - това на Златко К./35г./. За него Недялко отново обвинил Стоян П. При извършване на процесуално-следствените действия телата на убитите Манол и Златко били открити край с.Приселци и в района на с.Гроздьово, община долни Чифлик. През януари тази година, по досъдебното производство за убийството на Златко Варненският апелативен съд определи "домашен арест" за Стоян.

Определението на ВОС, с което по дознанието за подбудителство към убийството на Манол Х. днес бе потвърден ареста на Стоян, може да бъде обжалвано в три дневен срок пред Варненския апелативен съд.




Още по темата: общо новини по темата: 6
02.03.2011 »
19.10.2010 »
14.04.2009 »
20.01.2009 »
13.01.2009 »
12.01.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Лято 2024
Хороскоп за деня
Природни стихии
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: