Варненският районен съд наказа двама крадци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:51 / 08.04.2011
794
След одобрено споразумение, Варненският районен съд наложи ефективно наказание на 25-годишния М. Ангелов от София за присвояване. Съдът постанови наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвор. Подсъдимият бе признат за виновен в това, че през м. юли 2009 г. във Варна, в условията на опасен рецидив, противозаконно присвоил чужд мобилен телефон и пари, на обща стойност 490 лв.
Чуждият телефон, със сим-карта и сумата от 20 лв., подсъдимият взел на 28 юли 2009 г. през нощта от турист във Варна с уговорката, че ще проведе няколко разговора и с парите ще осигури марихуана за туриста. Докато младежът изчаквал доставянето на стоката край заведение на крайбрежната алея, заедно с други познати на подсъдимия, Ангелов се отдалечил с чуждия телефон и парите и повече не се върнал. Била уведомена полицията и впоследствие установен извършителя.
25-годишния Ангелов има множество предходни осъждания, предимно за престъпления против собствеността. Споразумението е окончателно.

С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, Районният съд във Варна наложи условно наказаниe за кражба на 29-годишен наркозависим мъж. 8 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок постанови съдът за 29-годишния П. Симеонов. Сутринта на 24 юни 2008 г. от къщата на свой познат във Варна, при когото пренощувал предходната нощ, подсъдимият отнел 21-инчов телевизор на стойност 217 лв. Кражбата е извършена в отсъствието на собствениците, като Симеонов изчакал те да заминат на работа, счупил стъклото на прозорец в дома им и изнесъл от там телевизора. Чуждата вещ той веднага продал в заложна къща срещу сумата от 55 лв. и парите изхарчил за свои нужди.
Кражбата е извършена в условията на повторност, като 29-годишният Симеонов има и предходна съдимост, предимно за престъпления против собствеността на гражданите. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).