Варненският районен съд наложи 100 лв. глоба за незаконна сеч на дърва

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:06 / 30.01.2013
703
100 лева глоба за незаконна сеч на дърва - това наказание наложи Варненският районен съд на 54-годишен мъж от с. Шкорпиловци.

В два отделни случая в началото на миналата година мъжът бил засичан от горски стражар в землището на село Самотино да сече или да транспортира дърва за огрев, без необходимото редовно писмено позволително за тази дейност. На 22 януари 2012 г. подсъдимият превозвал с каруца 1 кубик незаконно придобит от другиго дървен материал, а на 15 февруари същата година е установено, че е извършва сеч на дъбови дървета от горския фонд на територията на ДГС Старо Оряхово. Количеството на отсечените дървета тогава се равнявало приблизително на 1,2 кубика дърва за огрев. Деянията представляват маловажен случай, като общата стойност на отсечените и транспортирани без позволително дървета е за около 60 лева.

След постигнато в съдебна зала споразумение съдът наложи на 54-год. Ж. Ганчев общо наказание "глоба" в размер на 100 лева. Споразумението е окончателно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).