Варненският районен съд осъди столичанин за кражба

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:00 / 04.11.2013
571
Районният съд осъди за кражба от частен дом в село Царевци 38-годишен столичанин. На 38-год. Г.Цветков бе наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок.

Кражбата е извършена в периода от 29 април до 16 май миналата година. Според обвинителния акт подсъдимият знаел, че собствениците на имота отсъстват от страната и работят в чужбина, като къщата им през този период се наглежда периодично от роднини. От свои познати Цветков разбрал точното местоположение на имота, успял да проникне в чуждото жилище посредством увреждане на прозоречната дограма с помощта на отвертка и започнал да тършува из къщата. От там, чрез използване на автомобил за придвижване, подсъдимият откраднал два плазмени телевизора, DVD, суббуфер, тонколони и багажна чанта на обща стойност 3320 лева. На 16 май м.год. близки на пострадалото семейство констатирали, че някой е прониквал в къщата и сигнализирали за посегателството в полицията.

Съдът оправда подсъдимия частично по обвинението в кражба на други вещи от къщата, както и да е извършил деянието в съучастие с друг 30-годишен мъж. 38-годишният Г.Цветков е неосъждан досега.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).