Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненският затвор - най-пренаселен
Автор: Екип Varna24.bg 14:39 / 25.02.2011Коментари (6)2738
© Varna24.bg
У нас има затвори, където в едно помещение живеят до 80 човека, съобщи бившият директор на местата за лишаване от свобода Петър Василев. Обикновено в една килия има между 6 и 8 затворници, но често броят им стига до 20.

Най-модерен е затворът във Враца, който наскоро е бил ремонтиран. Най-тежко е положението в Плевен и Белене, където помещенията са в окаяно състояние и имат нужда от ремонт.

Най-пренаселен е варненският затвор. "Имаше периоди, когато проблемите с пренаселеността бяха големи в Стара Загора, но след като прехвърлихме осъдените от Габровско да излежават присъдите си в ловешкия затвор вместо в Стара Загора, се достигна до регулиране на пренаселеността", обясни Петър Василев.

Страната ни трябва да достигне европейските норми за осигуряване на 4 кв./м площ на всеки един от затворниците. Към момента на лишените от свобода са осигурени едва около 2 кв./м. Световните норми сочат, че всеки отделен затворник трябва да е в отделна килия. В съседна Турция, например, площта, която се осигурява на всеки затворник, е около 10 кв/м.

Източник: Дарик Радио









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
правилно на запад такива с дребни провинений върхът обхествено полезен труд ако и ние правим така няма да имаме нужда да плахтат на тий затворници бюджетни пари и нихто да не правят в затвора хем на топло хем и ги хранят даже хте спестяваме от тези пари и хтеотиват за нуждаехти се децки или старчески домове
0
 
 
ами така е има хора дето за кокохарски истории трижт наровете наравно със другите престъпници вместо да има пренаселване тий които са на лек режим да ги пускат поне държавата да не ги храни те и така са се покажли по добре на пробаций да се разписват и да работят за държавата и да си плахтат за провиненийта си така няма да има проблеми и те хте освободят място на другите и няма да са пренаселени килиите нали сме европейци в другите държави затворниците са по двама и си имат дори лукс в клиите не се ги захтихтавам ама и те са хора някои за дребни нехта си стойт вътре а големите престъпници си плахтат и ги пускат на свобода и си живейт царски те това му се вика хубава работа помислете си вие които рехавате тези закони крайно време съдебната власт трйбва да се промени
0
 
 
да излязат на улицата и да копат да ремонтират да се грижат за чистотата и мн други подобни задачи таи и тъй нищо не праят цял ден
0
 
 
а оня ден четох някъде че варненският затвор бил пред фалит...а ето каква била причината ...много безработни маймуни на клона...
0
 
 
ми да направят нов затвор бе или да ги пуснат ще е най добре че да видим тогава бат Бойко
0
 
 
Оххх,преставам да ограбвам банки,да укривам данъци,да изнудвам за пари,да поръчвам и извършвам убийства,че....в 2 кв.м в чудо ще се видя! :)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Новак Джокович идва в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: