Варненско училище се включва в програми за предприемаческо образование

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:19 / 15.11.2011
642
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Васил Априлов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 17.11.2011г, от 12.30 ч. в ОУ "Васил Априлов", гр. Варна, ще се проведе открит мултимедиен урок по програмите за предприемаческо образование и поведение на Джуниър Ачийвмънт България.

ОУ "Васил Априлов" е единственото варненско училище, което се включва с учениците от начален етап в тази инициатива.
Под ръководството на Дарина Димитрова, старши учител в начален етап, ще се разгледа темата "Професии, работни места, взаимозависимост" от програма "Нашата общност" за 4 клас. Откритият урок е част от серия инициативи на Джуниър Ачийвмънт България в рамките на Световната седмица по предприемачество.

На урока ще станете свидетели на предварителната подготовка и възможностите на малките предприемачи в екип да изпълняват различни задачи (чрез пъзели да откриват телевизионни водещи, да представят професии, характерни за медиите, да се превъплъщават в различни роли /професии/- репортери, водещи на новини, спортни коментатори и синоптици).

Ще бъдат анонсирани бр.1 на "Вестник на предприемачите", интернет страница на Предприемачите на ОУ "В. Априлов", страница във Фейсбук на Радио Предприемачи, която тепърва ще се развива.

За четвърта поредна година Фондация Джуниър Ачийвмънт България е организацията-домакин на Световната седмица по предприемачество за България, която ще се проведе в периода 14-20 ноември 2011 г. Целта на глобалната инициатива, в която през 2010 г. се включиха 104 държави и над 7,000,000 души, е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да се развиват чрез иновации, въображение и творческа мисъл; да насърчи предприемачите да мислят глобално, превръщайки идеите си в реалност.

ОУ "В. Априлов" с удоволствие се включи в инициативата на Фондация Джуниър Ачийвмънт България, за да представи знаещите и можещи възпитаници на училището.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).