Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненско училище спечели интересен проект по програма "Коменски"
Автор: Екип Varna24.bg 13:00 / 08.11.2010Коментари (0)1074
© Varna24.bg
Бивши и настоящи ученици от
НГХНИ "Константин Преславски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски" кандидатства и спечели международен проект по програма "Учене през целия живот", подпрограма "Коменски". Проектът на тема "Приказки и легенди в Европа" е двугодишен и в него партньори са училища от Германия, Франция, Италия, Испания и Турция.

През първата година от работата по проекта учениците ще се запознаят с разнообразието от приказки и легенди в страните-партньори, ще изберат и преведат на английски език текстове от народното творчество на родната страна, ще участват в on-line състезание за най-добър разказвач. Съвместно ще създадат приказка и ще нарисуват илюстрациите към нея. Екипите от страните-партньори ще напишат сценарий за театрална постановка на основата на съвместната приказка.

През втората учебна година ще се работи за създаването на декори, костюми, музика към театралната постановка и реализирането й на сцената с участието на учениците като актьори.

Най-активните участници ще имат възможност да се запознаят с културата и забележителностите на страните, участващи в проекта, като ги посетят.

Участието в международната програма "Коменски" ще им позволи и да се запознаят с начина, по който се осъществява образованието в другите европейски страни, да обменят идеи и опит за разрешаването на проблемите, които ги вълнуват, ще обогати и разнообрази учебната дейност.

То ще даде възможност на учениците да реализират своя творчески потенциал и идеи в урочната работа, да приложат и усъвършенстват знанията си по английски език и информационни технологии, което ще ги превърне в активна страна на учебния процес. Те ще задълбочат уменията си да работят в екип и най-вече - да се отнасят толерантно към различните от тях. Ще се повиши мотивацията им за придобиване на нови знания, които да улеснят бъдещата им професионална реализация.

Стремежите на преподавателите в Национална гимназия - Варна са свързани с търсене на добри практики и идеи за развитие на творческия потенциал на учениците чрез нови партньорства в Европа.

Участието в международния проект е чудесна възможност да се опознае добре културата на европейските страни и чрез знанията за многообразните им културни различия да се осъзнае собствената културна идентичност като предпоставка за бъдещо сътрудничество и толерантно съвместно общуване. Обмяната на опит с други училища от Европа ще помогне на учениците в гимназията да обогатят социалните си умения за интеграция в многообразната европейска общност.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Софка заминава
15:40 / 21.09.2024
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (458) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1722) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: