Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Важен ден за УМБАЛ "Св. Марина"- Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:19 / 18.07.2024Коментари (0)1528
©
С концертна програма варненската университетска болница "Св. Марина“ - Варна отбеляза патронния си празник. На 17-ти юли, когато православната църква отбелязва Деня на Св. Великомъченица Марина – покровителка на лечебното заведение, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отправи своята благословия за здравеи благоденствие  към ръководството и колектива на болницата.

В приветствието си изпълнителният директор на УМБАЛ "Св. Марина“ – Варна проф. д-р Силва Андонова благодари на целия медицински и административeн екип за труда и професионализма, за съпричастието към пациентите и техните близки. Проф. Андонова изрази своята увереност, че просперитетът на лечебното заведение е благодарение на всеотдайността на всички хора, които работят във варненската университетска болница и пожела здраве на всички служители и техните семейства.

В словото си министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева подчерта: "За мен е чест да бъда на празника на УМБАЛ "Св. Марина“. Всички Вие, които работите в най-големия диагностично-лечебен и консултативен университетски болничен комплекс в Североизточна България, сте призвани да лекувате и защитавате болните хора. Вашите резултати са пример за българското здравеопазване. Пожелавам Ви да продължите все така всеотдайно грижата към пациентите. Бъдете здрави и успешни“.

Ректорът на МУ-Варна проф. д-р Димитър Райков благодари за активното сътрудничество между Университета и УМБАЛ "Св. Марина“ и подчерта, че то е пример за постигнати отлични резултати в сферата на здравеопазването чрез интеграция между науката, технологиите, опитът и знанията. "Радвам се да съм начело на една институция, която е гордост за варненци. Радвам се да съм част от обединителното звено – болница и университет, което е уникален модел за България с постигнатите успехи в науката, образованието, диагностиката и лечението на пациентите. Здравето е всичко, от което се нуждаем“. 

На празника на УМБАЛ "Св. Марина“ ръководството на болницата отличи изявени служители за проявен висок професионализъм и отдаденост в работата. С плакети и грамоти бяха наградени д-р Орлин Костадинов - лекар в Мултипрофилно спешно отделение - Дейност Възрастни; Мария Георгиева - старша медицинска сестра на Отделението по неинвазивна кардиология към Втора клиника по кардиология; Алиса Миносян - медицинска сестра в Първа детска клиника; Николина Караджова - медицинска сестра в Клиника по нефрология; Павлинка Великова - медицинска сестра в Клиника по вътрешни болести; Гинка Дякова - санитар в Първа клиника по кардиология с дейност Интензивна кардиология; Божанка Василева - технически сътрудник в Първа клиника по нервни болести.

Празничната програма продължи с музикално-артистична програма на студенти и приятели на МУ-Варна, както и на деца на служители на УМБАЛ "Св. Марина“. Специален поздрав към всички гости на празника отправи представителният духов оркестър на Военноморските сили с диригент капитан-лейтенант Георги Зайранов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Бюджет 2025
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: