Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Важно: Нов управител пое ДКЦ "Св. Марина" във Варна
Автор: Димитър Щерев 15:35 / 12.06.2024Коментари (8)13574
©
С плакет и грамота бе наградена днес проф. д-р Валентина Маджова - управител на ДКЦ "Св. Марина“ от създаването му преди 22 години. Те бяха връчени от проф. д-р Силва Андонова, изпълнителен директор на УМБАЛ "Св. Марина“ - Варна, по време на тържествено заседание на Медицинския съвет към болницата.

"Вече 22 години проф. Маджова доказва, че освен добър специалист, е и чудесен ръководител, който увлича екипа си и заедно постигнат отлични резултати. ДКЦ "Св. Марина“ не е просто дъщерно дружество към УМБАЛ "Св. Марина“ - Варна, а звено в доболничната помощ, което ни помага да вървим напред“, каза проф. Андонова. Тя благодари за професионализма и енергията, с които активно е развиван Центърът през годините.

Проф. д-р Валентина Маджова направи кратка ретроспекция на създаването на ДКЦ "Св. Марина“ и благодари за подкрепата на ръководството на УМБАЛ "Св. Марина“ – Варна и на всички колеги, с които през годините заедно е работила за превръщането на Диагностично-консултативния център в място за предоставяне на висококвалифицирана извънболнична медицинска помощ - чрез хуманно отношение към пациентите при спазването на добри медицински практики, висок професионализъм и развита материално-техническа база.

Днес в ДКЦ "Света Марина“ консултират пациенти 94 лекари, от които 28 хабилитирани преподаватели, работещи в МУ “Проф. д-р П.Стоянов"- Варна и УМБАЛ "Св. Марина“ - Варна, 16 професори и 12 доцента. Над 124 000 пациенти са преминали през кабинетите на ДКЦ-то през 2023 година.

Създадени са сектори за  ранна диагностика на сърдечно-съдови заболявания и за ранна диагностика на неврологични заболявания; Сектор по ушни, носни и гърлени болести; Специализиран сектор по детски болести; Сектор хирургия, урология и ортопедия; Сектор по физиотерапия; Сектор за кинезитерапия и рехабилитация, както и за образна диагностика.

ДКЦ "Св. Марина“ разполага с 5 медико-диагностични лаборатории – клинична, микробиологична, вирусологична, паразитологичнаи патоморфологична. Той е акредитиран за обучение на студенти, медицински сестри, лаборанти, бакалаври и магистри по здравен мениджмънт, управление на здравни грижи и ОПЛ. Последната успешна акредитация от Министерството на здравеопазването е от 2020 г.

Напълно обновен е и сайтът на ДКЦ-то, където лесно и удобно може да бъде записан час за преглед и да бъдат получени резултати от лабораторни изследвания: https://www.dkc-svetamarina.com/

С решение на борда на директорите на УМБАЛ "Св . Марина“ – Варна от 10.06.2024 г. и след проведен конкурс, за нов управител на Диагностично-консултативния център е избрана доц. д-р Женя Русева, зам.-управител и координатор на здравно-осигурителните фондове в ДКЦ-то. Така приемствеността в здравното заведение се запазва, подчерта проф. д-р Маджова.

"Имах възможността да се уча от най-добрия учител – проф. Маджова. Ще работя с всички сили да запазя постигнатото, да надграждам, като разчитам на всеки един човек от моя екип, на ръководството на болницата и Медицинския университет, защото само заедно можем да се развиваме“, каза доц. Русева.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.06.2024 г.
0
 
 
За съжаление тази "болница" основано усвоява клинични пътеки. Това е мястото, където алчните безхаберници погубиха живота на моите най-близки роднини. Нямаш ли стабилни връзки-умираш!!! Терапията се е превърнала в същинско търговско дружество. Тук почти липсват ценности като човещина,морал и милосърдие. Не исках да обидя малкото ЧОВЕЦИ, които наистина работят с кауза и за смешни заплати, но това недоразумение "Св. Марина" по-добре да се срине из основи. МОРГАТА на гр. Варна. СРАМ!
Aнонимен
на 14.06.2024 г.
0
 
 
Старата е възможно най-тъпата и посредствена "нефроложка"- кой ги произвежда такива "пишман-професори"?! А лекциите и са тотален отврат! Но, пък си е избрала "достоен" заместник. Много, много тъжно. Няма дъно!
Aнонимен
на 13.06.2024 г.
0
 
 
В Св. МАРИНА е моргата,а не болница,дори с лечимо заболяване да влезеш,ще излезеш с краката напред.Болницата трябва да бъде разследване за високата смъртност.Как човек с лек инсулт изведнъж умира от полиорганна недостатъчност.Най-малко лекарите с невежеството си са го докарали до там,редовната диагноза за см.акт.Не стъпвайте там,ще ви довършат.Там е само за желаещи самоубийство.
Aнонимен
на 12.06.2024 г.
0
 
 
В неврологичен кабинет не разполагат с един най - обикновен доплер.....голямо развитие - няма що.Пациентите запазват допълнителен час само за доплер.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: