Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Важно! Световни работодатели набират служители във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:30 / 13.10.2023Коментари (2)15344
©
На 21-ви и 22-ри октомври във Висше училище по мениджмънт – Варна ще се проведат поредица от събития, обединени от темата "Професии в бъдеще време: Уикенд на уменията през поколенията“, научи Varna24.bg.

Вдъхновени от инициативата на Европейската Комисия “2023 – Европейска година на уменията", събитията са посветени на всички млади хора, устремени към придобиване на нови умения и желаещи да се впуснат в предизвикателното пътуване към успешна бъдеща професионална реализация.

Това е уникална възможност за всички ученици, студенти и млади хора от Варна и региона да споделят един незабравим уикенд, да се обогатят с нови умения, да се вдъхновят от успешни професионалисти и да създадат нови контакти, връзки и приятелства. 

Програмата е богата и разнообразна. Първият ден стартира с поредица от лекции и майсторски класове на водещи университетски преподаватели и успешно реализирани предприемачи от различни сфери на бизнеса. Широк интерес предизвикват теми като “ChatGPT: приятел или враг на учениците и студентите?" (ChatGPT: a friend or foe to students?), представена от проф. д-р Станислав Иванов – заместник ректор по научноизследователска дейност на ВУМ, “Професии на бъдещето в туризма" (Professions of Tomorrow in Tourism and Hospitality) с лектор доц. д-р Мая Иванова – Ръководител катедра “Туризъм", както и “Автоматизиране на рутината с CI/CD (Jenkins)" (Automate the routine jobs with CI/CD (Jenkins), презентирана от инж. Йорданка Будинова – преподавател в специалност “Софтуерни системи и технологии". Директорът на Институт по кулинарни изкуства към ВУМ шеф Хю Бутен ще води майсторски клас за управление на отпадъците в кухнята и ще демонстрира как да направим кулинарен шедьовър от “грозни зеленчуци". Сред гостуващите лектори са г-жа Мария Ружинска – Директор “Човешки ресурси" в Hilton Ras Al Khaimah Beach Resort (ОАЕ) с тема “Какво прави една работа идеална", г-жа Йоанна Димова –  Head of Talent в Pontica Solutions, която ще представи “Уменията, които ще ни помогнат да успеем във всяка една професия" и други. Лекционната част стартира в 10:00 часа в зала 400 на ВУМ.

Паралелно, в същия ден, но с начален час 11:00, в Конферентната зала на ВУМ ще се проведе Кариерно изложение с участието на редица водещи работодатели от България и чужбина, които ще представят свободни работни позиции и възможности за стажове и директно ще разговарят с потенциалните кандидати. Сред чуждестранните работодатели се отличават Qatar Airways Group, Hilton Ras Al Khaimah Beach Resort (ОАЕ), IPRACTICE Costa Brava и Ehogroup (Испания), Nordseehotel Freese & Restaurant "Hubertusklause“, Juist Gastronomie и Kanne Group (Германия), Atlantica Hotels & Resorts (Кипър и Гърция) и други. Активно участие вземат и български компании като Изи Консулт ООД, Pontica Solutions, Bell Education, Grifid Hotels и други. Препоръчително е кандидатите да си подготвят предварително автобиография и мотивационно писмо.

Участието и в двете събития е напълно безплатно, но се изисква предварителна регистрация на следните линкове:

За Лекционен модул – https://forms.gle/dsAqtcA2X1rWnz557

За Кариерно изложение – https://forms.gle/mciRdyjE5k9yWYXa8

През втория ден на събитието, участници и гости са поканени да се потопят в тайните на кулинарията. Директорът на Институт по кулинарни изкуства шеф Хю Бутен ще проведе благотворителен майсторски клас за тънкостите на приготвянето на традиционните английски хлебчета (скоунс). Събитието е с начален час 10:00 часа и ще се проведе в професионалната кухня на Институт по кулинарни изкуства. Освен придобиване на нови кулинарни умения и много забавления, участниците ще подкрепят и една благородна кауза. Главната цел на събитието ще бъде да се съберат средства за еднодневна екскурзия с посещение на забележителности на младежите oт Център за защитена заетост Кредо и част от спомагателния екип на Academica Food&Drinks. Това пътуване ще е емоция, която те няма да забравят и награда за усилията да бъдат равностойни, въпреки трудностите. 

Всеки желаещ да се включи в това предизвикателство и да направи добро може да се регистрира на следния линк https://bit.ly/3RTgZG1. Повече информация за условията за участие може да намерите тук. 

При възникнали въпроси или необходимост от повече информация, може да се свържете с организаторите на  "Професии в бъдеще време: Уикенд на уменията през поколенията“ на info@vum.bg. 

Инициативата се реализира с финансовата подкрепа на програма "Младежки дейности – 2023“ на Община Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.10.2023 г.
0
 
 
Междугалактически дори!
Aнонимен
на 13.10.2023 г.
0
 
 
то в тоя град друго освен чалга не се развива, какво ще дирят тука световните работодатели, нямаме една нова офис сграда в града, освен една дето от мол я направиха на известна банка
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
Арестуваха продуцента Нико Тупарев
Рокади в ДПС
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: