Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Важно: Започват два големи ремонта във Варна! Разкопават едновременно две от най-натоварените точки в града
Автор: Екип Varna24.bg 15:17 / 03.10.2024Коментари (2)5051
©
От 8 октомври (вторник) започват ВиК ремонти на две ключови места в града – по бул. "Република“ (до кръговото на "Практикер“) и бул. "Княз Борис I“ (от Евксиноград до Ботаническата градина). По трасетата ще бъде въведена временна организация на движението.  Това стана ясно на традиционната среща между ръководството на Община Варна, представители на ВиК-Варна, пътностроителните фирми и "Градски транспорт“.

Изцяло затворен за движение ще бъде участъкът по бул. "Република“ от кръстовището с бул. "Владислав Варненчик“ до кръговото кръстовище с ул. "Уста Колю Фичето“. Причината е изграждането на канализационен колектор с голям диаметър (Ф2000) и две канализационни шахти по проект на "Водоснабдяване и канализация - Варна“ ООД. Въпросният участък е първият от общо 4 етапа на проекта, всеки с продължителност от около 30 дни. Работата по целия обект е с прогнозна продължителност общо 120 дни.

Етап 1: по бул. Република – от ул. Уста Колю Фичето до бул. Владислав Варненчик (цялостно затваряне) – срок: от 08.10.2024 до 08.11.2024

 

Етап 2: по бул. Владислав Варненчик – южно платно (движение двупосочно в северното платно) - срок: от 08.11.2024 до 22.11.2024

 

Етап 3: по бул. Владислав Варненчик – северно платно (движение двупосочно в южно платно) - срок: от 22.11.2024 до 8.12 2024

Етап 4: по бул. Република – от бул. Владислав Варненчик до изход зад бензиностанция Петрол (изцяло затворено платното посока бул. "Сливница" двупосочно движение в другото платно) – срок от 8.12.2024 до 8.02.2025.

Заради интензивния трафик на входа на Варна откъм магистрала "Хемус“ между Община Варна, бенефициента по проекта – "ВиК – Варна“ ООД и фирмата-изпълнител на строителните дейности – ДЗЗД "Пчелина 2020“ бе постигнато съгласие да не се затваря изцяло възловото кръстовище, а да се планира изграждане на съоръжението поетапно. Така ще бъде запазен ¾ от капацитета за преминаване през него, но при  повишено внимание с оглед на факта, че то на практика ще е строителен обект.

За да се избегнат големите задръствания, са определени и обходни маршрути, които заобикалят кръстовището и са препоръчителни до приключване на строително-монтажните работи.

Обходните маршрути са следните:

За влизащите във Варна от АМ "Хемус“ – слизане от автомагистралата по рампата до "Бизнес Парк“ - Варна. След това, за лекотоварния трафик, на кръговото - качване в посока "Метро“ и влизане в града по бул. "Сливница“ и бул. "Цар Освободител“. За тежкотоварното движение - слизане по бул. "Атанас Москов“ към бул. "Девня“ и след това на голямото кръгово на булевард "Васил Левски“ влизане в града по бул. "Васил Левски“ или по ул. "Пеячевич“ и бул. "Христо Смирненски“.

За излизащите от Варна по бул. "Владислав Варненчик“ е препоръчително още от кръговото на "Автогара Варна“ слизане към ул. "Девня“ и качване към бул. "Сливница“ и бул. "Цар Освободител“. Следващ и последен вариант за избягване на евентуално задръстване е на кръстовището на МОЛ - Варна слизане по ул. " Георги Пеячевич“ към голямото кръгово, оттам по бул. "Девня“  и качване по бул. "Христо Смирненски“ отново към бул. "Сливница“ и бул. "Цар Освободител“.

Временната организация на движението цели да отведе трафика още от входа на Варна по бул. "Атанас Москов“ и бул. "Девня“ за тези автомобили, за които не е наложително да преминат през кръстовището на "Двете кули“. Това се отнася най-вече за тежкотоварните автомобили.

За тези, които ще преминават през кръстовището по време на строителните дейности, е важно да знаят, че това ще става от бул. "Владислав Варненчик“ в посока от магистрала "Хемус“ по южното платно на булеварда. На следващите етапи ще се налага, в зависимост от строителните дейности, прехвърляне на влизащите в града двупосочно в северното платно, след което – пренасочване на движението на излизащите от града в южното платно отново двупосочно.

Тази организация на движение се отнася за целия период на строителните дейности и ще се съобщава редовно според линейните графици.

Другият участък, който предстои да бъде затворен следващия вторник, е от бул. "Княз Борис I“ - от входа на Университетска ботаническа градина до Евксиноград. Затварянето е във връзка с втория етап от проекта за водния цикъл, който се реализира също от ВиК дружеството. Той е за реконструкция и доизграждане на магистрални водопроводи по трасето Варна – Златни пясъци.

По време на ремонтните дейности ще се работи в платното в посока Варна, а движението ще се извършва двупосочно в посока курортните комплекси, уточниха още по време на днешната среща. Участъкът трябва да бъде завършен до месец май 2025 г. Независимо от напредъка по ВиК проекта, той ще бъде асфалтиран и отворен за движение и в двете посоки през следващия летен сезон, заявиха представителите на дружеството и на фирмите-изпълнители.

Работата по проекта ще продължи след края на следващия туристически сезон в участъка до Т-образното кръстовище към Аладжа манастир и Златни пясъци.

Като обход ще се ползва ул. "Арх. Манол Йорданов“, която свързва Горна и Долна Трака. По информация на фирмата-изпълнител, преди 8 октомври по улицата ще бъде положен износващият асфалтов слой. Днес ще приключи изграждането на бордюрите, като работа ще продължи само по тротоарите.



Още по темата: общо новини по темата: 219
03.10.2024 Кметът на Варна: Знам, че това ще създаде известно неудобство и напрежение, но...
03.10.2024 Важно съобщение от Община Варна във връзка с голям ремонт в града
02.10.2024 Добра новина за жителите на този варненски квартал
01.10.2024 Кметът на Варна с нова, но много важна заповед от днес
01.10.2024 Кметът на Варна: Тази седмица предстои нещо много важно
01.10.2024 Община Варна с важна информация за жителите на тези райони
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.10.2024 г.
0
 
 
Коцев е машина, доволен съм, адекватен кмет, който не робута и на варненските мутри
Aнонимен
на 03.10.2024 г.
0
 
 
На един кмет ВиК му изяде главата, сега май ще е вторият
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Избори в САЩ
Секретна операция: Задържаха известен диригент за присвояване на много пари
Задържаха Джейхан Ибрямов по разследване за купуване на гласове
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: