Важно за варненци, запомнете тези дати!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:31 / 21.03.2024
8675
От 28 март започва първата за 2024 г. обработка против кърлежи на терени с обществено значение във Варна. Дейностите се извършват от общинското предприятие "Дезинфекция, дезинсекция, дератизация". Графикът предвижда първо да се обработят тревните площи в Морската градина и Зоопаркът. Това ще стане в дните 28 и 29 март.

В периода от 1 до 5 април ще бъдат обработени дворове на учебните заведения в града. Периодът съвпада с пролетната ваканция на учениците, като екипите ще уведомяват дежурните отговорни лица за предстоящото третиране.

Парковете в кварталите "Аспарухово", "Младост", "Възраждане" и "Владислав Варненчик" ще бъдат третирани в периода от 8 до 10 април.

Дворовете на детските заведения ще се пръскат от 11 до 30 април, като директорите или други отговорни лица ще бъдат предварително уведомени. Детските и спортните площадки, както и кварталните градинки ще се обработват през целия месец май, като третираните площи ще се обозначават с предупредителни табели.

Парковите площи ще се обработват в късните вечерни или ранните утринни часове, когато посещаемостта е слаба. Това ще става при подходящи климатични условия (температура, влажност, вятър, валежи, прораснала растителност).

От предприятието допълват още, че използваните биоциди са предназначени за битова употреба и са с ниска токсичност.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте какво време ни очаква утре във Варна
Държавата осигури 30 милиона за изграждането на стадион "Варна"
Кметът на Варна: Дружеството "Градски транспорт" е на прага на фа...
Варненска таксиметрова компания трансформира индустрията и задава...
Десетки сигнали свързани с купуване на гласове във Варна само за ...
От утре: Ремонт на пътя между кв. "Аспарухово" и кв. "Галата", за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).