Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Вдигат административните такси в Община Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:41 / 25.12.2012Коментари (1)1709
© Varna24.bg
"Данъчната политика на общината задължително трябва да се преразгледа и групата на общинските съветници от БСП ще предложим как може да стане това през януари", заяви на пресконференция лидерът на БСП - Варна, Борислав Гуцанов. Червените ще внесат алтернативен бюджет на общината. "В този, който общината предлага, е сбъркана философията. Трябва да се търсят алтернативни източници на финансиране, а не да разчитаме само на данъците и хората, и непрекъснато да ги тупаме като брашнен чувал", коментира Гуцанов. Като пример председателят на групата на БСП в местния парламент Аврам Тодоров даде решение от сесията, която се проведе на 19 декември. "Коледният подарък за варненци от мнозинството на ГЕРБ и администрацията на кмета Кирил Йорданов са нови, по-високи такси за административни услуги", посочи Тодоров.

Съветниците от групата на БСП коментираха, че през последната година Общинският съвет се е превърнал в спомагателен орган на администрацията и кмета. Единственото, което, според тях, се прави, е да се гласуват безропотно всички предложения, спуснати от етажите на общинския билдинг. "Преди години наложихме модела да се правят тематични сесии, за да може да се намери най-доброто, адекватно и бързо решение на даден проблем. Тази практика беше прекратена от ГЕРБ, от което Варна загуби", категоричен беше Гуцанов.

За първи път през 20012 г. бюджетът на общината падна под 200 млн. лв., а държавната субсидия беше намалена, коментираха съветниците от червената група. Според тях общинската икономика е тотално разбита. "Какво стана с "Жилфонд", нали трябваше да строи общински жилища и да поеме грижата за детските и спортните площадки. Каква беше целта фирмата, която храни малките деца - ССД - може би да се дадат доставките на определени приятелски фирми", коментира Борислав Гуцанов. Той припомни и опита да бъде фалиран, а после вероятно приватизиран Дворецът на културата и спорта, като се даде Летният театър на Министерството на културата, както и това, че Общинска охранителна фирма също е "приключена".

"На практика ГЕРБ работят по програмата, която преди години ние начертахме. Какво ли ще правят, като свърши тя. Явно е, че ГЕРБ изпълняват това, което им се каже от кмета и Иван Портних, добре е обаче поне някой да има идея какво ще се прави, но няма такъв", каза още Борислав Гуцанов.

Като минуси на мнозинството на ГЕРБ от БСП отчетоха още неразбориите около "Градски транспорт" и скандала със синята зона във Варна. "Кой ще носи отговорност за тези 1,5 млн. лв., които "Градски транспорт" ще трябва да плати на частната фирма заради неизпълнен договор. Нали решението беше наблюдавано от "политическите комисари" на ГЕРБ. Тези 1,5 млн. лв. са една нова детска градина, а сега общината вероятно ще трябва да ги плати, защото не може да допусне градският транспорт да фалира", заяви Борислав Гуцанов. И добави, че в подготвяната фирма, която трябваше да поеме синята зона, пак имаше хора на ГЕРБ. "Те явно мислят, че като смениха ръководството си на местно ниво, са подменили и изтрили и тези скандали. С рокадата са получили индулгенция", каза още червеният лидер.

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Във Варна никога не е имало по некадърно управление от сегашното.Всички са за пандиза без да им казваш защо.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (457) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1719) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: