Вдигат наемите на пазар “Чаталджа” с 45 на сто

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:54 / 31.07.2008
800
С около 45% ще се повишат цените на наемите на търговците на пазар "Чаталджа", обяви общинският съветник Веселин Данов. В качеството си на член на постоянната комисия "Туризъм и търговия" заедно с прокуриста на "Пазари" ЕАД Владимир Михалчев и председателката на борда на директорите на дружеството Юлияна Трифонова вчера той се срещна с представители на протестиращите търговци. Официално решение за размера на наемите ще бъде взето следващата седмица, но вече е постигнат консенсус за повишаването им с около 45 на сто. Този процент ще важи за всички обекти независимо от зоната, в която се намират. Търговци, чиито сергии са на по-задна линия обаче, изказаха недоволство от решението.

Новите цени ще влязат в сила от началото на август, но е възможно да се даде отсрочка за продавачите на плодове и зеленчуци по сергиите, коментираха от Обединено гражданско сдружение - Варна. Припомняме, че само преди дни бе обявено, че наемите на "Чаталджа" скачат между 50 и 150%. С около 30 на сто пък ще се вдигнат от септември наемите на пазар "Владиславово".

След вчерашните консултации стана ясно още, че разходите за СОТ ще бъдат за сметка на "Пазари" ЕАД. Дружеството гарантира и застраховка за 10 000 лв. на всеки магазин. За безопасността на пазарите, където често вилнеят вандали, ще бъде ангажирана мобилна група, информира Веселин Данов. По думите му поисканите по-високи цени от търговците на "Чаталджа" са били мотивирани главно от инфлацията и вложенията, направени от "Пазари" ЕАД. "Чаталджа" е единственият хубав закрит пазар във Варна, категоричен бе той. По думите му вложенията на дружеството ще продължат, тъй като предстои да се регламентират нови пазарни площадки в кв. "Кайсиева градина" и на ул. "Дубровник".

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).