Вече има дупки по нов път в "Аспарухово"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
11:23 / 08.03.2013
927
Новият път, прекаран през парка в "Аспарухово", който все още официално не е пуснат в експлоатация, вече се руши. Станалите нарицателни за Варна дупки на места са нарязали новия асфалт. Част от тротоара също е напукана и наклонена.

Трасето свързва бул. "Първи май" с плажа. Излиза на кръстовището, което е оборудвано със светофарна уредба малко преди Института по океанология. От страната на морето асфалтът стига до плажната алея между заведенията "Плевнята" и "Ветрилото".

"Нямаме думи. Срам ни е за Варна", коментираха двама възрастни варненци, излезли на разходка в района на Аспаруховия плаж.

Обектът беше изпълнен от фирма "Зебра". Строежът на пътя започна в края на миналата година. Тогава "Народно дело" алармира, позовавайки се на експертно мнение, че по обекта се работи прибързано и в неподходящо време. Опасенията, изказани преди четири месеца, че "това пък може да доведе до дефекти, които да се проявят прекалено скоро", видимо се потвърдиха.

"Запознати сме със случая. Констатирано и документирано е некачествено изпълнение на поръчката. Фирмата изпълнител за своя сметка ще отстрани проблема. Тази практика важи за всички останали изпълнители", каза директорът на дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустройство" инж. Стоян Димитров. Той напомни, че новите плочки пред сградата на община Варна имат 5 години гаранция.

"Пътят ще бъде завършен до началото на летния сезон. След пускането му в експлоатация ще се приемат сигнали за трасето", каза и кметът на "Аспарухово" Йордан Николов.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).