Велосипедисти на шествие във Варна, искат по-добри условия за каране в града

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:59 / 26.04.2013
808
Шествие на велосипедисти, борещи се за по-добри условия за каране в града, ще се проведе тази вечер във Варна. Инициативата, стартирала преди точно две години като "Велошествие в търсене на изгубената велоалея", вече се провежда под мотото "Критична маса" и е част от едноименното световно движение, предаде Дарик.

Велосипедисти от цял свят се събират да карат заедно в стотици градове всеки последен петък от месеца. По този начин целят да привлекат внимание върху велотранспорта и градското колоездене. Подобна е целта и варненските колоездачи. Идеята е да покажем, че във Варна има велосипедисти и има нужда от създаване на повече условия за каране на колело в града", посочват организаторите от велоклуб "Устрем".

Колоната ще потегли в 18,30 часа от паркинга на търговския център под блок 18 на бул."Христо Ботев". От там колоната ще премине по следния маршрут:

- ул. "Кракра" - ул. "Дрин" - ул. "Д-р Пискюлиев" - ул. "Отец Паисий" - ул. "Прилеп" - бул. "Ян Палах" - бул. "Васил Левски" - бул. "Княз Борис I" - ул. "Никола Вапцаров" - бул. "8-ми Приморски полк" - бул. "Мария Луиза" - Катедралата.

Шествието е част и от велофеста, който се организира във Варна за втора поредна година. Фестивалът започна миналия уикенд с два веломаратона - единият до Мадара и Долни чифлик, а другият - до Констанца и обратно.

За този уикенд са предвидени градска велоразходка, велоизлети и кроскънтри състезание. Фестът ще завърши на 28 април с "Планинско колоездене с дъх на море" - масов празник сред природата със състезание и много забавления в района до телевизионната кула над Варна.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).