Ветроходът "Калиакра" получи специална награда за принос за провеждането на Historical Seas Tall Ships

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:30 / 23.05.2010
735
Церемония по награждаването на отличилите се в І етап Волос - Варна участници във ветроходната Historical Seas Tall Ships Regatta се проведе във Варна след атрактивния парад на екипажите, съобщиха организаторите. Първите три екипажа в класирането по класове получиха призовете си от кмета на Варна Кирил Йорданов, управителя на Варненска област Данчо Симеонов и председателя на регатния комитет Робин Снук Хургрьоне. Победител в клас D е екипажът на руската яхта "Акела", следван от "Адонис" (Гърция) и "Ханза" (Испания). В клас С най-бърз в І етап е "Мифос" (Гърция) пред сънародниците си от "Кристиана V" и "Мати" (Хърватска), водена от единствената дама капитан Магда Маковска.

Надпреварат в клас В бе спечелена от "Текла" (Холандия), следвана от "Бодрум" (Турция) и "Мейби" (Вбр). В класа на най-големите ветроходни кораби победител е руският "Мир", пред британския "Тинейшъс" и "Дар Млоджиежи" (Пол). Българският учебен ветроходен кораб "Калиакра" получи специалната награда на STI за приносът му за провеждането на регата Historical Seas Tall Ships в Черно море и във Варна, както и за 25 години участие в проявите на организацията на учебните ветроходи. Наградата за най-млад екипаж бе присъдена на хърватската яхта "Мати". Ауну Рофик от екипажа на "Шабаб Оман" бе отличен с приз за "корабен готвач с най-дълъг стаж".

Победител по реално време е екипажът на "Ханза", изминал разстоянието от Волос до Варна за 2 денонощия, 7 часа и 6 секунди. Наградата за победител по коригирано време бе връчена на холандския "Текла".

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).