Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Вход на блок в "Чайка" на бунт срещу супермаркет
Автор: Екип Varna24.bg 12:39 / 03.10.2012Коментари (0)1421
© Народно дело
Целият вход "Д" на блок 27 в "Чайка" се вдигна на бунт срещу супермаркет ЦБА, който се намира под терасите им. Хората търпели, търпели, правели устни забележки, но накрая чашата преляла и започнали с жалбите. Като за начало са пратили една камара оплаквания до Агенцията по безопасността на храните, Регионалната инспекция по околна среда и води, пожарната, кмета на "Приморски", регионалната дирекция "Национален строителен контрол" и Инспекцията по труда срещу магазина.

Най-голямата им болка са изпаренията, които влизат директно през прозорците им от топлата точка в магазина. Там непрекъснато се приготвят храни, но вентилацията не е пригодена за целта. Коминът не завършва над всички жилищни етажи, а точно под тях. Няма да обяснявам какво беше, когато пържеха и риба, разказа домоуправителят на входа Лиляна Славова. Сол в раната на съкооператорите от управата на магазина сложили с новата барака за казанлъшки понички, която обогатила с мазни изпарения и аромати и околоблоковото пространство от другата страна.

Не по-малко грижи им създавали и старата климатична и хладилна техника. Бучат ужасно и вдигат шум доста над нормите за нормално живеене, добави Славова.

Според управителя на магазина Анатоли Начев за всички обвинения може да се докаже с документи, че са безпочвени. Той подчерта, че на всеки три месеца филтрите на въздуховодите се почистват и подменят от специализирана фирма. За обекта за понички били изкарани всички необходими документи, преди той да започне да функционира.

"Имаме становища от Агенцията по храните, пожарната, полицията, конструктивни планове", гарантира той и подчерта, че обектът, който ръководи, спазва всички хигиенни изисквания.

"Не продаваме бомби и оръжия, а храна на хората и имаме доста доволни клиенти", добави управителят. По думите му жалби срещу дейността на магазина валят непрекъснато. Имали дори проверка от Агенцията по храните по сигнал, че картофите в магазина са с неправилна форма. Той предположи, че и този път атаката е не от хората, които живеят над търговския обект, а от конкуренти заради свитото потребление в последните месеци. Магазинът функционира от 15 години, ако бяхме толкова неизрядни, институциите досега да са ни затворили, заключи Начев.

Вероятността да са маша в ръцете на конкуренти обаче беше категорично отхвърлена от домоуправителя. Славова посочи, че до момента не е имало чак такива проблеми само защото топлата точка в магазина функционира от сравнително скоро. Начев обаче не е притеснен от предстоящите проверки на институциите и е убеден, че обектът функционира в съответствие с всички норми. Предстои ведомствата да отсъдят кой е крив и кой прав.

Източник: в. Народно дело








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Избор на български еврокомисар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: