Вход на блок в "Чайка" на бунт срещу супермаркет

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:39 / 03.10.2012
1422
Целият вход "Д" на блок 27 в "Чайка" се вдигна на бунт срещу супермаркет ЦБА, който се намира под терасите им. Хората търпели, търпели, правели устни забележки, но накрая чашата преляла и започнали с жалбите. Като за начало са пратили една камара оплаквания до Агенцията по безопасността на храните, Регионалната инспекция по околна среда и води, пожарната, кмета на "Приморски", регионалната дирекция "Национален строителен контрол" и Инспекцията по труда срещу магазина.

Най-голямата им болка са изпаренията, които влизат директно през прозорците им от топлата точка в магазина. Там непрекъснато се приготвят храни, но вентилацията не е пригодена за целта. Коминът не завършва над всички жилищни етажи, а точно под тях. Няма да обяснявам какво беше, когато пържеха и риба, разказа домоуправителят на входа Лиляна Славова. Сол в раната на съкооператорите от управата на магазина сложили с новата барака за казанлъшки понички, която обогатила с мазни изпарения и аромати и околоблоковото пространство от другата страна.

Не по-малко грижи им създавали и старата климатична и хладилна техника. Бучат ужасно и вдигат шум доста над нормите за нормално живеене, добави Славова.

Според управителя на магазина Анатоли Начев за всички обвинения може да се докаже с документи, че са безпочвени. Той подчерта, че на всеки три месеца филтрите на въздуховодите се почистват и подменят от специализирана фирма. За обекта за понички били изкарани всички необходими документи, преди той да започне да функционира.

"Имаме становища от Агенцията по храните, пожарната, полицията, конструктивни планове", гарантира той и подчерта, че обектът, който ръководи, спазва всички хигиенни изисквания.

"Не продаваме бомби и оръжия, а храна на хората и имаме доста доволни клиенти", добави управителят. По думите му жалби срещу дейността на магазина валят непрекъснато. Имали дори проверка от Агенцията по храните по сигнал, че картофите в магазина са с неправилна форма. Той предположи, че и този път атаката е не от хората, които живеят над търговския обект, а от конкуренти заради свитото потребление в последните месеци. Магазинът функционира от 15 години, ако бяхме толкова неизрядни, институциите досега да са ни затворили, заключи Начев.

Вероятността да са маша в ръцете на конкуренти обаче беше категорично отхвърлена от домоуправителя. Славова посочи, че до момента не е имало чак такива проблеми само защото топлата точка в магазина функционира от сравнително скоро. Начев обаче не е притеснен от предстоящите проверки на институциите и е убеден, че обектът функционира в съответствие с всички норми. Предстои ведомствата да отсъдят кой е крив и кой прав.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).