Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ВиК-Варна: До октомври приключваме ключови обекти
Автор: Екип Varna24.bg 15:19 / 11.08.2023Коментари (0)1270
©
До началото на октомври ще бъдат приключени няколко ключови обекта по проект BG16M1OP002-1.016-0009 “Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от "Водоснабдяване и канализация - Варна" ООД", които в момента създават временни неудобства за гражданите. Това стана ясно на проведената днес в дружеството пресконференция с участието на основните изпълнители по финансирания от оперативна програма "Околна среда 2014-2020г“ и съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз, проект. Това съобщиха от прецентъра на ВиК-Варна.

Към момента е приключена работата по ул. "Прилеп“, продължават дейностите по проекта по бул. "Христо Смирненски“, по който се изгражда водопровод с диаметър Ф 1000, информира ръководителят на проекта Сава Коев.

ДЗЗД "Пчелина 2020“ изгражда 12 канализационни клона и водопровода по бул. "Христо Смирненски“. Екипите на дружеството полагат тръби в участъка между ул. "Мир“ и бул. "Осми Приморски полк“ – в района на УМБАЛ "Св. Марина“. Спазва се организацията на движение на линейките, проведена е среща с екипа на спешния телефон 112, подържа се непрекъснат контакт с ръководството на здравното заведение, каза представителят на ДЗЗД "Пчелина 2020“ инж. Христо Атанасов.

Той информира, че до края на седмицата ще бъде изпълнена частта до входа на болничното заведение, а следващата седмица ще продължи работата в посока бул. "Осми Приморски полк“. След 15 август движението по вече приключения участък ще бъде частично възстановено за всички върху временна настилка. Очакванията на фирмата – изпълнител на обекта, са, че до началото на октомври ще бъде приключена работата по поставянето на водопровода в този участък.

Работата по 20 отсечки в района от м. "Сотира“ до м. "Ален мак“, където работи ДЗЗД "ХИДРОАМ“, се изпълнява в график. Това информира представителят на дружеството инж. Бистра Николова. Тя обърна внимание на два по-специфични участъка – улиците "Янко Славчев“ и "Петър Попов“. По ул. "Янко Славчев“ се работи по два канализационни клона, по които има леко забавяне заради открита масивна скала в изкопа. Крайният срок за приключването им също е 30 септември. По ул. "Петър Попов“ активно вървят дейностите по поставянето на водопроводи Ф500 и Ф150, които също ще бъдат приключени до края на септември.

За всеки отделен клон, по който започваме работа, се прави отделна организация на движението, която се съгласува с редица институции, обясни Николай Пашов от ДЗЗД "ХИДРОАМ“. "Много от улиците са без трайни настилки, част от оградите в населените места създават затруднения за преминаването на тежката техника, открива се ненанесена в подземните кадастри инфраструктура, което забавя и затруднява работата ни. Опитваме да не създаваме големи сътресения за гражданите, но няма как когато се полагат тръби да не се затварят улици“, обясни Николай Пашов.

От управлението на проекта призовават още веднъж гражданите да спазват ограниченията, за да се избегнат както забавянията в изпълнението, така и инцидентите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Издирват майка на две деца от София
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Мигрантски натиск към България
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (461) 14%
Добре, но можеше и по-добре (448) 14%
Не се справи (633) 19%
Пълна трагедия (1740) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: