Виктория Бешлийска представя "Нишка" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:16
292
След като лятото премина под знака на "Нишка“ с настъпването на есента Виктория Бешлийска официално ще представи своя третия роман пред публика. Авторката очаква за среща на живо всички свои почитатели, за да изтъче заедно с тях най-добрата история – тази на споделените мигове. 

В отговор на многобройните покани от читалища, общини и библиотеки Виктория Бешлийска и книгата ѝ започват обиколка из страната, която ще продължи до средата на ноември. Събитията са със свободен вход и ще предложат възможност за личен автограф и откровен разговор за романа и вечните теми, вплетени в него. В град Варна представянето на "Нишка“ ще бъде на 9 октомври от 18:00 часа в Paдuo Варна - Концертно студио.

"Нишката, която свързва всичко и всички в "Нишка“, ще ни събере и в реалността, защото силата на съвременната литература е да прокарва път помежду ни“,категорична е Виктория Бешлийска.

"Софтпрес“ издаде "Нишка" в края на юли и още на етап предварителни поръчки третият роман на Виктория Бешлийска предизвика рекорден интерес, надминавайки по бързина на продажбите дебютния "Глина“ и последвалия го "Сърце“, които продължават да са сред най-четените заглавия у нас. Първоначалният тираж от 30 000 екземпляра беше изчерпан само за месец и "Нишка“ категорично оглави класациите и спечели любовта на десетки хиляди читатели.

В романа 130 години се заключват в едно денонощие и отключват темите за произхода на женската сила и неделимата природа на времето. Пътувайки между днес и някога преди, главите в романа сноват като совалката на стан и рисуват извечната истина - че настоящият ден е проявление на всички минали и бъдни времена. Че всеки от нас носи в себе си и своите предци, и своите наследници. Това е книга, която ни припомня, че истинското спасение е точно тук и сега, че имаме свободата сами да чертаем пътя си.

Останалите планирани гостувания на Виктория Бешлийска към този момент са: в Бургас на 10 октомври, на 15 октомври в Севлиево; на 22 октомври в Силистра; на 23 октомври в Русе ина 24 октомври в Ловеч; през ноември са планирани срещи в Монтана – на 12 ноември, в Кюстендил на 13 ноември, и в Ямбол и Стара Загора – съответно на 14 и 15 ноември.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Скъп айфон донесе глоба на млад варненец
10 години зад решетките за украинец, убил свой колега край Варна
Наградиха заслужили варненци
Три варненски университета откриха официално академичната си годи...
50 бебета са родени през 2024 година във Варна с помощта на общин...
Часове до старта на голям ВиК проект, който ще затваря поетапно в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).