Висок е интересът към сватбените церемонии в "Двореца" в Балчик

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:27 / 28.01.2011
912
52 са двойки са сключили брак в романтичната атмосфера на Културен център "Двореца" в Балчик през 2010-та година. Това съобщи Жени Михайлова, ръководител "Културни дейности" в центъра. Наблюдава се известно увеличение на сватбените церемонии спрямо 2009-та година. Жени Михайлова припомни, че тази услуга е стартирала през 2007-ма година, когато съветниците в Балчик са решили, че в градините на "Двореца" може да се провежда изнесен сватбен ритуал. Първото заявление за изнесен ритуал през настоящата година е подадено за 30 април. Вече са планирани изнесени сватбени ритуали през всички почивни дни на месеците май и юни. Свободни дати през почивните дни има все още за месеците юли, август, септември, октомври и ноември. Интересът на българите към ритуалите в "Двореца" е висок, защото мястото е свързано с история, архитектура и археология. Дворецът е обявен за паметник на културата от национално значение. Много от изнесените в парковете монументи са археологически находки. "Това е едно мистично място, което внася в живота на двойките красота, но и остава спомен за цял живот като историческа даденост. Емоционален момент за всеки", коментира Михайлова. При сключилите брак през миналата година преобладават българските двойки, следвани от румънските и смесените двойки. Близо 500 хиляди души са посетили "Двореца" в Балчик през 2010-та година. "Двореца" - бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария е разположен на около 2 км югозападно от град Балчик. През 1924-та година кралицата на Румъния - Мария Александрина Виктория де Единбург се влюбва от пръв поглед в малкото късче българска земя, разположена на брега на Черно море. Местността, в която е издигнат "Двореца", се криела между балчишките бели скали и морето - една истинска частица от рая. 

На това място, в уединение и покой, кралицата прекарала най-хубавите си мигове. Вековните дървета, полските цветя, ручеите и птиците, дори заглъхналите стари воденици и пресъхналите каменни чешми омагьосали първата дама на Румъния и тя пожелала след нейната смърт, сърцето и да остане завинаги тук.


Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).