Висок остава броят на жалбите към мобилните оператори, подадени в КЗП - Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:32 / 15.03.2011
666
256 жалби и 144 сигнали на потребители са постъпили от началото на годината в регионалната дирекция на Комисията за защита на потребителите във Варна. Това съобщи директорът на регионалната дирекция Илиян Станоев. Една част от жалбите и сигналите, постъпили в регионалната дирекция от началото на годината, са свързани с рекламация на ел. уреди и изработка на дограма. Най- висок остава броят на подадените жалби и сигнали по отношение работата на мобилните оператори, уточни Станоев. От началото на годината до този момент са постъпили 121 броя жалби и сигнали срещу мобилните оператори.

31 от случаите са свързани с рекламация на мобилни апарати. 90 от жалбите и сигналите са насочени към договорни отношения между потребители и мобилни оператори. "Затова в Световния ден на потребителите е организиран ден на отворените врати. В София вече работи временна приемна, където ще бъдат приемани жалби и сигнали на граждани, свързани с работата на мобилните оператори. В откритата временна приемна присъстват и представители на Комисията за регулиране на съобщенията, Комисия за защита на личните данни и представители на трите мобилни оператора", каза Илиян Станоев и допълни, че потребителите ще получат експертни консултации и съвети по отношение на комуникационните услуги.

Жалби и сигнали към мобилните оператори се приемат и в регионалните дирекции, които ще съдействат постъпилите по места въпроси да бъдат предадени към компетентните държавни органи или представителите на мобилните оператори. Такава приемна се организира за първи път в страната и ако тази времена приемна даде добри резултати, има уверение от ръководството на Комисията за защита на потребителите, че такива временни приемни ще бъдат разкрити и в големите областни градове като Варна, за да се отреагира на множеството жалби и сигнали, които постъпват към нас.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).