Висок ръст на жалбите срещу мобилните оператори във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:35 / 13.01.2012
818
Висок ръст на жалбите срещу мобилните оператори отчитат през 2011 година от Регионалната дирекция на Комисията за защита на потребителите /КЗП/ във Варна. Това каза директорът на дирекцията Илиян Станоев. Най- голям относителен дял от подадените жалби и сигнали през годината са тези към мобилните оператори. Още в началото на годината се е получила вълна от потребителски жалби срещу мобилните оператори. Затова през месеците април и май комисията организира приемни в големите градове, заедно с представители на Комисия за регулиране на съобщенията и Комисия за защита на личните данни. Постъпилите жалби и сигнали на потребителите са били подробно анализирани. Организирана е и законодателна инициатива по отношение на поставените потребителски въпроси в подадените жалби и сигнали.

"Това стана факт и в края на годината бяха приети изменения в Закона за електронните съобщения. С приетите изменения бяха решени много проблеми, но основният проблем, който бе решен с приетите изменения, е по отношение на подвеждане на потребителите. Клиентът подписва договора в офиса на съответния мобилен оператор и след като се прибира и прочита основно документа установява, че това, което е подписал, не отговаря на представеното от продавач-консултанта", каза Илиян Станоев.

По този въпрос в измененията на Закона бе въведена клауза и всеки един потребител, сключващ договор за мобилна услуга, има право в 7 дневен срок да се откаже от услугата, без да дължи обяснение. "Това е голям успех по отношение на потребителската защита, защото потребителят има спокойствието, че ако при прочита на договора на място е пропуснал определени текстове, в рамките на седем дни може да прегледа основно договора и да го анулира при неудовлетворение", каза още Илиян Станоев.

След жалбите към мобилните оператори следват рекламациите за битови уреди, аудиовизуална техника и рекламация срещу кожени изделия и обувки.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).