Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Висши служители масово "забравят" за доходите на половинките си
Автор: Екип Varna24.bg 16:27 / 29.01.2011Коментари (0)807
© Varna24.bg
Имената на двама председатели на общински съвети, един градоначалник и двама заместник-кметове от Варна и областта фигурират в списъка на Сметната палата с хората, заемащи висши държавни длъжности, които имат несъответствие в декларациите си за миналата година.

Председателят на местния парламент във Варна Николай Апостолов не е декларирал, че съпругата му притежава дялове в "Апотрон" ЕООД. Колегата му от Аксаково Любомир Николов не е съобщил, че половинката му е придобила чрез делба ½ ид.ч. от поземлени имоти с обща площ 20.9 дка в малкия град.

Кметът на Девня Атанас Кузев е пропуснал да упомене, че съпругата му е имала доходи в размер на 14 515 лв. като едноличен търговец.

Заместник-кметът на Варна Антон Жожев е спестил, че жена му е придобила дялове от новоучреденото дружество "Ин тайм информейшън" и е получила 6 105 лв. от друга стопанска дейност.

Заместник-кметът на Бяла Георги Касабов е декларирал еднофамилна жилищна сграда с площ 150 кв.м вместо с почти 500 кв. м в Бяла. Не е упоменал и произхода на средствата, с които е купен имотът. Освен това декларираните в ежегодната декларация дялове в дружество "КОЕМ"-Варна не са били посочени при встъпване в длъжност.

Шефът на Районната здравноосигурителна каса /РЗОК/ във Варна Марио Щилиянов е премълчал лизингово задължение за придобиване на нов лек автомобил "Опел Вектра".

В списъка на нарушителите попадат имената и на няколко съдии и прокурори.

Дарина Рачева-Генадиева, съдия в Административния съд, не е декларирала отчуждаване на дялове в "Е-КОНСУЛТ" ООД, както и придобиване на дялове на съпруга й в същото дружество.

Юлия Бажлекова, съдия в Окръжния съд, не е съобщила, че съпругът й е получил доходи в размер на 26 385 лева от друга стопанска дейност.

Прокурорът от Апелативна прокуратура Светла Курновска-Младенова също е спестила данни за половинката си. Тя не е упоменала, че съпругът й е придобил дялове в новоучредено дружество "Санплант" ЕООД, гр. Суворово.

Военният прокурор Пламен Михайлов не е декларирал дадено от съпругата му обезпечение. Става дума за договорна ипотека върху апартамент с площ 66 кв. м. Имотът е съсобственост с още двама души.

Христо Минев, съдия в Районния съд, е пропуснал да съобщи, че е станал собственик на овощна градина край гр. Шипка с площ 715 кв. м.

Всички, в декларациите на които са установени несъответствия, са уведомени и са направени повторни проверки за окончателно изясняване на фактите. Законът дава право на лицата да правят промени в подадените от тях декларации само до 31 май на текущата година. Промени след тази дата не са позволени. Списъкът със заключенията за несъответствие ще бъде изпратен на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите за предприемане на действия по реда на глава 14 или 15 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, и на председателя на Държавната агенция "Национална сигурност".

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: