Виждали ли сте толкова тясна къща? Във Варна е!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
07:06 / 10.10.2023
23862
Варна се гордее със старите и красиви сгради, които са туристическа забележителност, а голяма част от тях са и паметник на културата. Повече от къщите са като произведение на изкуството – цветни, с красиви орнаменти и независимо дали става дума за обществено здание или частен дом, всяка сграда посвоему е разказвач на любопитна история.

Наскоро в мрежата беше разпространена снимка с друга уникална сграда в града - считаната за най-тясната къща. Не само туристите, но и местните жители с учудване "откриха" тази къща и споделиха изненадата си в мрежата. 

"Родена съм във Варна, но си признавам, тази тясна къща за първи път я фиксирах преди месец. Разпитах и се оказа, че си е отделна къща. Честно казано, по-тясна къща не съм виждала. На “Преслав" има една тясна, но не чак толкова.

Построена е може би през 80-те, а познати споделиха, че вътрешните дворчета били уникални. А най-важното е, че съм завършила в Климент и въобще не съм я забелязала", пише дама в мрежата, забеляза "Блиц".

Тясната къща се намира на ул. “Михаил Колони" 7. В първия момент човек остава с впечатление, че тя е част от друг имот, но се вижда, че двата имота са с отделни номера. 

Освен това архитектурата на трите къщи се различава, при това значително. Жителите в района споделят, че последният етаж е обособен като тераса, на която хората си гледат и цветя.

Хората споделят, че портата към вътрешния двор е широка колкото каруца, а самите дворчета са повече от красиви.

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Варна:
Варненец преживя среднощен кошмар на гарата в Карнобат
Ръст на стомашно-чревните заболявания по морето
ДПС - Варна застана зад Ахмед Доган
Промяна за една болница във Варна
НОИ алармира за редица измами във Варна, вижте схемата
Кошмар във Варна: Маскирани мъже нахлуха и заплашиха продавачка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).