Вижте какво се появи в центъра на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
16:05
497
Иновативно кошче за отпадъци – най-ново поколение, вече е монтирано във Варна. За него се заговори в края на август. То вече е факт. Намира се до хотел "Черно море“ на кръстовището на бул. "Княз Борис I" и ул. "Баба Рада".

Това е част от идеята за превръщането на Варна в смарт град, каза Христо Рафаилов - заместник-кмет по въпросите на екологията. Кошчето е иновативно. Събира повече отпадъци. Досегашните такива съдове са с обем от 90 литра, а това е с вместимост от 250 литра. Има вградена преса. Захранването му е автономно - със соларни панели.

Тъй като е с по-голяма вместимост събирането на отпадъци ще става един път на ден в активния туристически сезон. Снабдено е и с GPS система.

Това е пилотен проект. Ако варненци го приемат и не го потрошат набързо, то такива смарт съдове ще се появят и на други места в града.

Смарт контейнерът е дарен на Община Варна. Кошчето е разположено в обсег на камера, за да не бъде откраднато или да стане обект на вандалски прояви.

Припомняме, че заместник-кмета Рафаилов бе обяснил и за нашумяла преди години тема, а именно подземни съдове. Тяхното въвеждане е почти неизпълнимо, поради липсата на пространства, особено в централната част на града, където уличките са тесни.

Проблем изобщо с места за съдовете за смет има в целия град. На много места такива джобове липсват. Това е причината често те да пречат на колите. Проблемът ще се решава поетапно.

Виж коментарите (3)

Още по темата (52):
17.10.2024 Решиха стар проблем във Варна
15.10.2024 Община Варна с полезна информация за основен проблем
14.10.2024 Варненци питат: Кога ще се сложи край на тази мизерия? Миризмата не се търпи, ходим с противогази!
10.10.2024 Кметът Коцев поиска ефективно решение на наболял за града проблем
02.10.2024 Варненци: Мизерници не пожалиха и това свято място
01.10.2024 Сигнал: Тази кочина в центъра на Варна е по-гнусна и от бунището. Може да тръгнат зарази
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна: Започваме поредица от важни проекти!
Взеха важно решение за Аспарухов мост
Министър Малинов с важна новина от Париж за новите реактори на АЕ...
Тестват системата BG-Alert днес във Варна
Атрактивна изложба стартира във Варна
Полицейска акция на територията на Варна!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).