Вижте къде ще бъдат инвестирани средства от Плана за възстановяване във Варна

Автор: Димитър Щерев
Коментари (0)
10:16 / 10.01.2024
1854
Три училища и две детски градини във Варна ще бъдат санирани със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост - процедура “Модернизация на образователна среда“. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 17,5 млн. лв. Бенефициент е Община Варна, научи Varna24.bg от Областния информационен център в морския град.

В ОУ "Добри Чинтулов“ ще бъдат извършени смяна на външната дограма, цялостна топлоизолация и подмяна на подовите настилки, вътрешен ремонт. Ще се изгради и STEM среда. В ОУ "Йордан Йовков“ третият етаж ще бъде преустроен за осигуряване на STEM среда, ще има подмяна на външната дограма, монтиране на фасадна система с топлоизолация и  каменна облицовка, за да се  постигне клас "А“ на енергийна ефективност. Ремонтът включва и мерки за намаляване разходите за отопление. Ще бъдат изградени всички елементи за достъпна среда, включително и нов асансьор. В ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъдат ремонтирани учебните стаи, коридорите, санитарните възли и фасадната топлоизолация и ще се извърши подмяна на дограма, хидро- и топлоизолация на покривни конструкции, подове и др. Предвидено е изграждане на фотоволтаична електроцентрала за собствено потребление, която ще е на покрива на основната сграда. Ремонт ще има и в пространството пред централния вход, за да се подобри достъпът до сградата. И в това училище се предвижда изграждане на STEM среда.

В ДГ №17 "Д-р Петър Берон“ предстои изграждане на външен асансьор, надстрояване на топла връзка, надстрояване и пристрояване на тераса над физкултурен салон и изграждане на английски двор, газифициране на сградата и монтиране на фотоволтаична централа. В ДГ №18 "Чайка“ ще се направят топлоизолация на фасадата и покрива, подмяна на дограма, облицовка на басейна, ремонт на помещенията на детските групи, подмяна на ВиК и електрическата инсталация, както и котелната уредба.

Виж коментарите (0)

Още по темата (33):
14.08.2024 Модернизират сградата на добричката полиция за няколко милиона лева
31.07.2024 България може да изгуби безвъзвратно средства по втория транш от Плана за възстановяване и устойчивост заради липса на реформи
05.07.2024 Икономистът Любомир Дацов: В момента има икономически балон, а държавата не го охлажда
27.06.2024 България е пропуснала да получи 20% авансово плащане по ПВУ заради неразработване на планове
26.06.2024 Полската Stadler ще произведе и други 35 влака за родните железници
26.06.2024 Пуснаха за обсъждане изграждането на хранилище на енергия от ВЕИ
Още новини от Новини от Варна:
Избраха новата Miss Globe Bulgaria на церемония във Варна
Проблемът с изборите във Варна остава нерешен
Това е изборът на Варна: Вижте името на новия рис в Зоологическат...
Отново! Огромен клон падна върху детска площадка във Варна
Синоптиците от НИМХ казаха дали ще става за плаж в неделя
Варненец е шампион на Международната олимпиада по информатика в Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).