Вижте спечелилия проект за визията на кръговото на сп. "Почивка"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
08:43 / 15.05.2014
2944
Varna24.bg успя да се добере до визията на кръговото движение на спирка "Почивка", която е по проект на арх. Александър Минчев и арх. Борислав Игнатов - ажурна скулптурна пластика "Вдъхновение". Техният проект бе класиран на първо място в конкурса за визията на кръговото кръстовище. Проектът е вдъхновен от Jonathan Livingston Seagull и варненските гларуси.

Припомняме, че вече са ясни класираните предложения в конкурса за визия на островите на кръговите кръстовища във Варна. За среден остров на кръгово движение на пл. "Славейков" - На първо място е класиран проектът на Живко Георгиев Дончев - пластична композиция, изградена от човешки силуети и улични лампи.

За среден остров на кръгово движение на ул. "Девня" - На първо място е класиран проектът на Живко Георгиев Дончев - декоративна пластика "Скалистия бряг".

Удължава се срокът за представяне на предложения за големия остров на кръгово движение между бул. "Атанас Москов" и път ІІ-2 при следните условия:

Желаещите да вземат участие трябва да заявят своето намерение с писмо, внесено в деловодството на Община Варна до 16 май 2014 г. Участниците, които имат внесено заявление в Общината в срока по заповед № 0722/13.03.2014 г. (21.03.2014 г.) не е необходимо да представят ново. До 21 май 2014 г. на кандидатите, заявили участие в конкурса ще бъде предоставена скица на острова на кръгово движение.

Крайният срок за подаване на визуализации и/или макети е до 30 май 2014 г.


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).