Вкарват 27-годишен младеж в психиатрия, проникнал с нож в чужди жилища

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:46 / 18.03.2013
832
С определение на Районен съд - Варна по внесено искане от прокуратурата, 27-годишен младеж бе настанен за срок от 30 дни за изследване в психиатрично заведение.

На 17 март т.год. младежът е бил привлечен като обвиняем за проникване през нощта с нож в чужди жилища (престъпление по чл.170, ал.2 от НК), както и за унищожаване (престъпление по чл. 216 от НК) на 16 бр. стъклопакети от алуминиева дограма на апартаменти в жилищна кооперация на ул."Гоце Делчев" във Варна.

Според вещото лице и данните от съдебно психиатричната експертизата, поведението на младежа се отличава със значителна агресия, а деянието е извършено под влияние на психотропни вещества - комбинация от марихуана и амфетамини. Предвид възможността лицето да страда от психично разстройство, съдът прие че е необходимо 27-год. младеж да бъде настанен за изследване при стационарни условия в психиатрично отделение към болница "Св.Марина". Настаняването е за срок от 30 дни, като времетраенето на престоя в психиатричното заведение се зачита като задържане под стража.

Определението на Районния съд подлежи на обжалване или протест е в 3-дневен срок пред ВОС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).