Вкарват почасовия труд в хотелите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:58 / 19.02.2010
984
Повечето туристистически обекти във Варна ще вкарат почасовия труд за предстоящия сезон. Това прогнозира експертът по туризъм и член на Варненската туристическа камара Стоян Маринов. „Че не е направено до сега е показател, че местният туризъм не е съвсем потънал", коментира Маринов. Според него обаче тази година ще бъде на оцеляването и браншовиците ще предпочетат да плащат почасово. Това потвърди и шефът на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите (ВАРХ) Димитър Лефтеров. Всеки браншовик сам ще преценява механизма за заплащане на своя персонал, но почасовият труд ще влезе в действие, смята той. „Предстоящият летен сезон ще бъде малко по-добър от миналия, но не толкова , че да стопи четирите отрицателни процента ръст на туристи, който бе отбелязан за 2009 г.", съобщи още Маринов. По-малко туристи ще дойдат и за Великден. През 2008 г. за пролетните празници леглата не стигаха, благодарение на румънския пазар. Миналата година обаче у нас дойдоха с 10 % по-малко румънци, припомни експертът. Той не скри, и че пак има обявени хотели за продажба, но няма желаещи да ги купят.

За два дни през пролетта Варна става домакин на световен туристически форум, съобщи пък председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Благой Рагин. Идеята се родила по време на връчването на наградите на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (МХРА) в Белград. Шефът на асоциацията Гасан Аиди бил толкова впечатлен от България, когато я посетил, че предложил тя да бъде домакин на следващото заседание на борда на МХРА. Рагин пък сметнал, че напоследък родният морски туризъм е ощетен и затова решил домакинството да бъде поделено между Златни пясъци и Слънчев бряг. Програмата тепърва щяла да се уточнява, но една от идеите на Рагин е маститите чужди хотелиери да бъдат разхождани с влакче из Варна и курортите й.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).