Вкарват в нов регистър бакалии и баничарници във Варненско

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:49 / 13.04.2011
1115
Областната дирекция на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) във Варна започна проверки във всички обекти за производство и търговия с храни от животински и неживотински произход на територията на областта, съобщи директорът д-р Живка Манева. Тези от тях, които отговарят на изискванията, ще бъдат включени в регистъра на БАБХ. Ще проверяваме както хипермаркетите, така и всички гаражчета, бараки, мобилни фургони за пилета на грил и баничарници. Срокът за пререгистрация е до 15 септември т.г. След това ще стане ясно колко от търговските обекти ще хлопнат кепенци завинаги.

Започналите проверки са във връзка с необходимостта от изготвяне на единен актуален национален регистър на всички фирми, които попадат под контрола на БАБХ. Проверките на обектите за производство и търговия на едро с храни от неживотински произход ще се извършват от трима инспектори, на обектите за търговия на дребно - от двама. Те ще съблюдават за съответствието по сградов фонд и оборудване, технологична документация, добри производствени и хигиенни практики, спазване изискванията на наредбата за етикетиране и представяне на храните.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).