Владимир Тонев: Избори за кмет на Варна може да има най-рано на 30 юни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:31 / 14.03.2013
2003
Избори за нов кмет на Варна може да има най-рано на 30 юни т.г. Това съобщи зам.-председателят на Общинския съвет Владимир Тонев на среща с представители на протестиращата общност във Варна. ОбС е работещ орган, който никога не прекъсва дейността си, без него не могат да се харчат парите от бюджета по отделните направления, каза той в отговор на въпрос дали местният парламент може да подаде колективна оставка. Ще се събираме само за най-важните решения за града, ако не го направим, ще пропаднат милиони левове по европроекти. Ако се наложи, ще работим в оставка, както го правеше досегашното правителството. Единствено затова, за да могат да се ползват по предназначение парите от приетия бюджет. Никой от нас не се натиска за поста. Ще променим и регламента, за да се позволи участието на граждани в работата на постоянните комисии. Това "отваряне" ще остане в сила и за следващия местен парламент, каза още Тонев.

На въпрос кога ще се събере настоящият ОбС, неговият председател Николай Апостолов отговори, че това ще стане веднага, след като излезе решението на Общинската избирателна комисия за оставката на Кирил Йорданов. В момента зам.-кметът доц. д-р Христо Бозов адресира преписки до ОбС, обясни Апостолов. Той добави, че протестиращите могат да участват в работата на постоянните комисии и да влияят върху решенията им. Повечето общински съветници са в местният парламент от 1 година, как успяха "да изнесат" града за толкова кратко време, попита риторично председателят в отговор на упреците на някои от протестиращите. Според него само 12 негови колеги са работили в предишните ОбС.

Бил съм сред протестиращите. Оставката ми няма да реши нищо, каза съветникът д-р Ивайло Бояджиев. Според него хиляди варненци са излезли на улицата не срещу кмета и ОбС, а срещу беднотията и шоковите сметки за ток. Това, което виждам на срещата, не ми харесва, призна д-р Бояджиев по повод постоянните скандирания за оставки на колегите му.

За втори път протестиращи варненци се срещнаха с общински съветници, за да представят исканията си. Хората се разделиха на две - една част настояваха за оставката на местния парламент, други - не. В крайна сметка до общо решение не се стигна, но стана ясно, че над 400 души чакат изплащането на помощи, които трябва да бъдат гласувани и изплатени от местната власт. Емоции не липсваха и повечето разговори преминаха на висок тон.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)

Още по темата (263):
30.09.2013 И Върховният съд постанови: Кмет на Варна е Иван Портних
20.09.2013 Финализираха делото "Бозов – Портних" във ВАС
31.07.2013 Павлова: Новият кмет на Варна трябва да сформира силен екип, особено по отношение на европейските проекти
31.07.2013 Съдът отхвърли искането за касиране на кметските избори
30.07.2013 Бозов иска отвод на съдийката по делото за касиране на изборите за кмет
29.07.2013 Розалина Димитрова ще гради имиджа на Портних
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).