Влезе в сила 18 годишна присъда за жестоко убийство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:24 / 16.06.2008
852
Върховният касационен съд потвърди 18 годишната присъда на Мирослав В. Маринов /35год/, убил жена си Кристалина през март миналата година във Варна, съобщиха от Пресцентъра на ВОС. Тежкото наказание Мирослав получи от Варненския окръжен съд през октомври миналата година, а в началото на 2008 год. третата, последна съдебна инстанция потвърди наказателната част на присъдата на първоинстанционния съд и я измени в гражданско осъдителната й част. ВКС намали присъдените обещетения за децата на Мирослав и Кристалина от по 100 хиляди на по 70 хиляди лева за всяко едно от трите малолетни деца, а за майката на убитата - от 80 000 на 40 000 лв обещетение за претърпените неимуществени вреди.

Пресслужбата на съда припомня, че Мирослав се предаде в полицията часове след като преби до смърт майката на трите си деца на тавана, където семейството живеело. Между съпрузите често избухвали скандали, които завършвали с побой. Поредният скандал възникнал на 24 март миналата година след няколкочасов запой със съседи и сцени на ревност. Роденият в Долни Чифлик строител жестоко малтретирал жена си в продължение на 5-6 часа. Мирослав налагал Кристалина докато не оставил здраво място по тялото и главата й. Експертиза установила, че само по главата има повече от 10 удара.

Върховната касационна инстанция е записала в своето решение, че първоинстанционният съд е направил задълбочен анализ на всички събрани доказателства по делото. Каквото и да е било поведението на Кристалина, то по никакъв начин не оправдава поведението на съпруга й, който я малтретирал до смърт. Правилно и законосъобрзно ВОС е определил размера на наказанието, което Мирослав трябва да изтърпи при усилено строг режим.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).