Внуците на Панчо Владигеров идват във Варна за "Шалом и приятели"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:06 / 08.05.2013
626
Внуците на Панчо Владигеров - Александър и Константин, ще са солистите на 15-ото издание на концерта "Шалом и приятели", посветено на 70-годишнината от спасяването на българските евреи. Концертът организира Регионалната организация на евреите във Варна "Шалом".

При вход свободен на 18 май, събота, от 19 ч в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център тромпетистът Александър Владигеров и пианистът Константин Владигеров ще свирят творби на прочутия си дядо, на Гершуин, Равел, както и авторски композиции на Контстантин Владигеров. За първи път в "Шалом и приятели" ще участва и гостуващ хор - Salt Lake Choral Artists Chamber Choir от САЩ с диригент Брейди Олред. Американците са сочени като смесен хор щ1 в родината си. Заедно с Варненския камерен оркестър с диригент Ганчо Ганчев те ще изпълнят "Слънчева меса" на нашумелия зад Океана композитор Ola Gjeilo. Ден по-късно хористите ще изнесат във Варна и самостоятелен концерт.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).