Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Вода блика 8 месеца в двор на къща заради спукан тръбопровод
Автор: Екип Varna24.bg 09:42 / 17.03.2011Коментари (0)1434
© Varna24.bg
Питейна вода блика вече 8 месеца в двор на частна къща. Причината е спукан тръбопровод, който захранва жилищния блок в съседство. Имотът се намира на ул. "Капитан Райчо" 114 и представлява стара къща с нова пристройка към нея. Именно в малкото дворче на пристройката, подредено с каменни плочки, които водят до входната врата, избива водата от спуканата тръба. И вчера локвата бе в градинката, но заради по-топлото време водата не бе тръгнала надолу по плочките.

"В чудо се видяхме с тази вода. Така е от юни миналата година до сега. Когато за първи път се появи локва, решихме, че е от валежите, които паднаха тогава. Щото доста валя. Когато изсъхна обаче, водата пак изби и до днес е все локва. Зимата тръгва по плочките, заледява се, става стъкло, без малко не се пребих един ден", разказва стопанката на дома Златка Чушева.

Тя признава, че не е писала молба до ВиК, но няколко пъти е алармирала на дежурния телефон за аварията. "Идваха 2 пъти от ВиК, единия път обещаха да направят нещо. А то не е толкова сложно - да се пусне един байпас и една тръба да мине отвън, защото тази явно е пукната. Само обещават, а до днес нищо не са направили", казва Чушева.

В началото на теча водата тръгнала и към мазето й. "После водата явно си е намерила друга пътечка между пластовете и не влиза в мазата. Тя обаче отива в почвата и като нищо ще стигне до основите на пристройката. Един ден ако рухне къщата, какво ще правим", вайка се потърпевшата. Локвата от избилата подпочвена вода е само на 2 метра от сградата.
Когато за последно дошъл екип на ВиК - преди 2 месеца, казали, че трябва да се влезе с машина в дворчето. Само не викайте телевизията, предупредили от дружеството, но питали кой ще плаща ремонта. "А кой да го плаща, ние ли? Тя тръбата не е наша, на ВиК е, захранва блока отгоре. Защо ние да даваме пари за ремонта", пита Златка Чушева. И допълва: "А все говорят, че имат големи загуби на вода. Ами да си оправят канализацията. Всичко това нахалос отива..."

Собствениците на имота на ул. "Кап. Райчо" 114 не ни пускат да отстраним авария и това продължава месеци наред, заяви главният инженер на ВиК - Варна, Златка Танева. Тя обясни, че през имота преминава водопроводно отклонение, собственост на дружеството, което захранва целия блок 114 в съседство. Когато водопроводното отклонение е поставяно, имотът е бил отчужден. По-късно парцелът е върнат, но с тръбата.

Собствениците обаче не допускали служители на ВиК - Варна, до имота, за да отстранят възникналата повреда в двора им.
Главният инженер на водното дружество отправи молба до живеещите на "Кап. Райчо" да отключат вратите и да пуснат служителите, за да оправят аварията.

Златка Танева обясни още, че в Закона за устройство на територията изрично е упоменато, че съоръжения, които пречат, могат да бъдат изместени. Това обаче се прави за сметка на собственика на имота, на когото пречи водопроводното отклонение.

Източник: в. Черно море








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (458) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1722) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: