Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Водещи световни специалисти пристигнаха за важен международен симпозиум на МУ-Варна
©
Курортът Св. св. Константин и Елена бе домакин на 14-тия Международен симпозиум по риносинуит и назална полипоза и 7-ми симпозиум по обструктивна сънна апнея и хъркане, организиран от колектива на научна група 3.2.2 "Обструктивна сънна апнея и коморбидност“, по проект  № BG-RRP-2.004-0009-C02 "Медицински университет - Варна: Повишаване на транслационните постижения в медицината (MUVE-TEAM)“.

В  симпозиума като лектори се включиха утвърдени специалисти по оториноларингология, пулмология, обществено здравеопазване и др. от Италия, Япония, Индия, Мала Азия, Египет, Филипини, Германия, Северна Македония, Израел, Малта, Румъния, Турция, Гърция, Албания и България. На форума бяха представени повече от 45 презентации с интердисциплинарна практическа насоченост, разпределени в осем научни сесии, като във фокуса на научното събитие бяха поставени: диагностиката и лечението на синдрома на обструктивна сънна апнея и хъркане; ролята на коморбидността, свързана с обструктивната сънна апнея, работа върху развиване на методи за лечение на леки и средни форми на обструктивна сънна апнея и хъркане с помощта на интраорални дентални апарати, включително и на развиване на други методи за лечение в медицината на съня. Дискутирана тематика бе и ролята и значението на медицината на съня и коморбидността. Засегнати бяха и теми, свързани с риносинуита и назалната полипоза, ринопластиката и алергологичните състояния. Проведоха се и няколко кръгли маси, свързани с обструктивната сънна апнея – социални аспекти и лечение, както и в областта на слухопротезирането.

Провеждането на научната конференция даде възможност да се обмени информация и успешни практики между утвърдени учени в областта и да се създадат условия за изграждане на контакти със специалисти от различни държави. Това е предпоставка за осъществяването  колаборация и обмен на опит между участниците, което е в унисон с една от целите, заложени в раздел 3.3. Международно сътрудничество в стратегическите области на висшето училище, а именно – предоставяне на възможността на максимален брой млади учени от МУ–Варна, работещи в направлението "Профилактика, мениджмънт на болестите и на здравните системи“ и "Обществено здраве и мениджмънт на болестите“, директно да обменят опит и знания с  учени от цял свят.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Телефоните в България пропищяха - сигнал от президента
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
Рецептите на Blagoevgrad24.bg
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: