Водното дружество във Варна стартира много важен проект следващата година

Автор: Димитър Щерев
Коментари (0)
15:18 / 24.10.2023
1474
ВиК-Варна стартира много важен проект следващата година. Така ще бъде решен един голям проблем, а именно спирането на вода на големи райони при аварии. В момента заради спукване на тръби бива спирана водата в обширни части, тъй като спирателните кранове не са гъсто разположени. За да се справи с този проблем дружеството ще създаде специален отдел за планово стопанство, който да планира монтирането на нови спирателни кранове, така че при евентуални аварии, да се спира живителната течност само за малки райони. Това стана ясно от думите на управителя на ВиК-Варна Веселин Русев.

Авариите са по 6-7 броя на ден. Причината е в остарелите тръби. Работим усилено, но нещата не се случват с магическа пръчка, обясниха още от дружеството.

Заради авариите освободихме хора, които не се справяха. Няма чистка в дружеството. Разделихме се и с хора, заради раздути щатове. Търсим нови, млади, с идеи, каза още управителя Веселин Русев.

Относно оплаквания на граждани, че нямат вода на ул. "Студентска", той обясни, че там има две кооперации, които са били включени незаконно към водопреносната мрежа. Търсим решение на проблема, каза още той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненец преживя среднощен кошмар на гарата в Карнобат
Ръст на стомашно-чревните заболявания по морето
ДПС - Варна застана зад Ахмед Доган
Промяна за една болница във Варна
НОИ алармира за редица измами във Варна, вижте схемата
Кошмар във Варна: Маскирани мъже нахлуха и заплашиха продавачка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).