Водолази от Варна придобиха международни сертификати по проект

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:54 / 29.11.2023
797
Десет души от град Варна и региона придобиха правоспособност за напреднали водолази и получиха международни сертификати по сертификационната програма SSI (Scuba Schools International).

Официалното връчване на сертификатите се проведе вчера, 27 ноември 2023 г. в хотел "Амирал", конферентна зала.

Всички десет курсиста завършиха успешно обучението, след като изпълниха практически упражнения и положиха тест за придобиване на правоспособност. Курсът се проведе от сертифициран инструктор от Scuba School International (SSI). В обучението взеха участие десет души – три дами и седем мъже.

Обучението се реализира в периода 15-24 ноември, в рамките на седем дни и беше разделен в две части – теорeтична и практическа.

Основните критерии, по които бяха селектирани 10-те кандидати, бяха да бъдат над 18 години, без значение от пол и раса, етническа принадлежност или сексуална ориентация, физически здрави.

Основно изискване към курсистите бе да имат поне 10 водолазни спускания. Под внимание беше взето и желанието им да продължат развитието си в областта на водолазната дейност и рибарската област.

Обучението е по идея на Сдружение "Инициативи за обществено развитие" и се реализира по Проект № BG14MFOP001-4.053-0003-C01, с наименование "Обучение за напреднали водолази с допълнителна квалификация и възможност за трудова реализация", финансиран по СВОМР на МИРГ "Варна, р-н Аспарухово - Белослав - Аксаково“, финансирана по Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Проектът цели да повиши конкурентоспособността в района на местната инициативна рибарска група, като осигури допълнителни умения на завършилите обучението, с помощта на които те ще могат да се гмуркат, да практикуват подводен риболов, рапанолов и други, както и да повишат квалификацията си в областта на водолазната дейност.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Избраха новата Miss Globe Bulgaria на церемония във Варна
Проблемът с изборите във Варна остава нерешен
Това е изборът на Варна: Вижте името на новия рис в Зоологическат...
Отново! Огромен клон падна върху детска площадка във Варна
Синоптиците от НИМХ казаха дали ще става за плаж в неделя
Варненец е шампион на Международната олимпиада по информатика в Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).