Военните подариха терен за ново гробище

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:15 / 21.05.2011
1010
3, 3 декара терен в кв. "Галата" за изграждането на нов гробищен парк ще бъде предоставен на Община Варна от министерството на отбраната. Това съобщи в петък министърът на отбраната Аню Ангелов, който бе гост на тържествата по повод 130 години от основаването на Военноморското училище "Никола Йонков Вапцаров".

Наскоро МО признаха провала на стратегията, която имаше за цел да го освободи от всички ненужни имоти. Провалът бе обяснен с лошото състояние на пазара за имоти в момента. Военното ведомство ще осигури и цялата сума от около 25-30 хил. лева за ремонта на постамента на бойния кораб-легенда "Дръзки" в Морската градина.

До юни в Народното събрание ще бъде внесен законопроектът за резерва, според който броят на резервистите ще нарасне до 3500 души, каза още министърът. Това, според него, ще компенсира съкращенията в армията. Тяхната издръжка ще струва около 10-12 млн. лева, сума около два пъти и половина по-малка от необходимата за издръжката на такъв брой хора в армията.

На въпрос за корабостроителната стратегия за флота, военният министър отговори, че такава за сега няма, тъй като старата е била отменена от Министерския съвет. Не се предвижда закупуване на нови кораби, а само модернизация на сегашните.

Източник: в. "Позвънете"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).