Врачка от Игнатиево отива зад решетките

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:41 / 23.06.2015
1321
Районен съд - Варна осъди за измама 20-годишна "баятелка" от Игнатиево, предлагала разваляне на магии и негативни въздействия, чрез баене и изготвяне на амулети. Пострадали от деянието са три непълнолетни ученички, като общо причинената им имотна вреда е в големи размери, научи Varna24.bg

20-год. М. Русева бе призната за виновна, че в периода от септември 2010 г. до 28 септември 2012 г., с цел да си набави имотна облага, възбудила и поддържала заблуждение у три ученички, че има способност да предсказва бъдещето и да предусеща настъпването на нещастия. 

Според внесения обвинителен акт, подсъдимата уверявала тинейджърките, че срещу предоставяне на парични суми или различни други вещи /предимно дрехи и накити от благородни метали/ има способност - чрез баене и изготвяне на различни амулети, да предотвратява или премахва направени магии и чужди негативни въздействия. 

Подсъдимата започнала да контактува с пострадалите ученички след случайно запознанство в Морската градина или парковите алеи край Община Варна, а впоследствие редовно си уреждала срещи с тях по мобилен телефон, като изрично настоявала да не споделят с никого за това. 

На всяка от потърпевшите подсъдимата периодично обяснявала, че се е случило нещо непредвидено и са необходими допълнителни средства, за да може да премахне неблагоприятните въздействия. В някои от случаите подсъдимата обещавала на пострадалите, че дадените пари или предоставените й вещи ще им бъдат върнати. 

По този начин, при продължавано престъпление в период за около 2 години, подсъдимата причинила имотна вреда на пострадалите ученички и на техни родители в общ размер на 21 556 лева.

Наказателното дело бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие. С присъда, за извършената измама съдът й определи наказание от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода, като след редуциране с 1/3, подсъдимата следва да изтърпи наказание от 1 година и 8 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. 

Русева е с чисто съдебно минало, липсват други досъдебни производства срещу нея и през почти целия период на осъществяване на деянието тя самата също е била непълнолетна. Освен това 20-годишната Русева има две невръстни деца, за които полага родителски грижи. 

Съдът уважи предявения по делото граждански иск на една от пострадалите за причинените й от измамата имуществени вреди. В тежест на подсъдимата са държавните такси и направените по делото разноски. Присъдата на Районния съд подлежи на обжалване пред ВОС в 15-дневен срок.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).