Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Врачка от Игнатиево отива зад решетките
Автор: Екип Varna24.bg 14:41 / 23.06.2015Коментари (0)1324
© Impact Press Group
Снимката е илюстративна
Районен съд - Варна осъди за измама 20-годишна "баятелка" от Игнатиево, предлагала разваляне на магии и негативни въздействия, чрез баене и изготвяне на амулети. Пострадали от деянието са три непълнолетни ученички, като общо причинената им имотна вреда е в големи размери, научи Varna24.bg

20-год. М. Русева бе призната за виновна, че в периода от септември 2010 г. до 28 септември 2012 г., с цел да си набави имотна облага, възбудила и поддържала заблуждение у три ученички, че има способност да предсказва бъдещето и да предусеща настъпването на нещастия. 

Според внесения обвинителен акт, подсъдимата уверявала тинейджърките, че срещу предоставяне на парични суми или различни други вещи /предимно дрехи и накити от благородни метали/ има способност - чрез баене и изготвяне на различни амулети, да предотвратява или премахва направени магии и чужди негативни въздействия. 

Подсъдимата започнала да контактува с пострадалите ученички след случайно запознанство в Морската градина или парковите алеи край Община Варна, а впоследствие редовно си уреждала срещи с тях по мобилен телефон, като изрично настоявала да не споделят с никого за това. 

На всяка от потърпевшите подсъдимата периодично обяснявала, че се е случило нещо непредвидено и са необходими допълнителни средства, за да може да премахне неблагоприятните въздействия. В някои от случаите подсъдимата обещавала на пострадалите, че дадените пари или предоставените й вещи ще им бъдат върнати. 

По този начин, при продължавано престъпление в период за около 2 години, подсъдимата причинила имотна вреда на пострадалите ученички и на техни родители в общ размер на 21 556 лева.

Наказателното дело бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие. С присъда, за извършената измама съдът й определи наказание от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода, като след редуциране с 1/3, подсъдимата следва да изтърпи наказание от 1 година и 8 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. 

Русева е с чисто съдебно минало, липсват други досъдебни производства срещу нея и през почти целия период на осъществяване на деянието тя самата също е била непълнолетна. Освен това 20-годишната Русева има две невръстни деца, за които полага родителски грижи. 

Съдът уважи предявения по делото граждански иск на една от пострадалите за причинените й от измамата имуществени вреди. В тежест на подсъдимата са държавните такси и направените по делото разноски. Присъдата на Районния съд подлежи на обжалване пред ВОС в 15-дневен срок.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Зима 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: