Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Врачка от Варненско измамила десетки хора, разваляла магии и гадаела бъдещето
Автор: Екип Varna24.bg 12:41 / 01.11.2023Коментари (0)1624
©
Снимката е илюстративна
65-годишна жена от Варненско бе призната за виновна, че в периода от м. юли 2014 г. до 13 април 2018 г., при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудила и поддържала заблуждение у различни физически лица - български граждани, че има ясновидски способности и умее да лекува, да разваля магии и да разрешава лични и семейни проблеми срещу заплащане, съобщават от Районен съд-Варна.

По този начин причинила на 45 пострадали лица, от различни краища на страната, имотна вреда в общ размер от 15 335 лева.

Според внесения обвинителен акт, подсъдимата публикувала oбяви във вестници и популярни издания, разпространявани на територията на цяла България, като се представяла с името Ходжа Сафие и предлагала за контакт два телефонни номера. Желаещите да ползват услугите й се свързвали no телефона с нея, съобщавали естеството на проблемите cu, a подсъдимата ги уверявала, че ще им пoмoгнe с четене на мoлитви, с извършване на тайнствени ритуали или чрез изпращане на амулети. Подсъдимата noнякoгa искала от потърпевшите да й изпращат различни предмети, включително хранителни продукти, нo винаги държала да получи заплащане за услугите сu в napu, като указвала паричните суми дa й бъдат превеждани чрез пощенски записи, до поискване. По този начин, чрез въвеждане в заблуждение и вследствие на създадените в съзнанието на потърпевшите неверни представи относно cnocoбнocтитe на подсъдимата да разваля магии, при продължавано престъпление в период за около 4 години, подсъдимата причинила на всеки от тях имотна вреда в различен размер.

Наказателното дело бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, с признание на вината от подсъдимата. С присъда, за извършената измама Варненският районен съд определи наказание на 65-годишната жена, като след намаляване с 1/3, подсъдимата следва да изтърпи наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, което да бъде търпяно при първоначален общ режим.

Съдът уважи предявен по делото граждански иск на една от пострадалите и осъди подсъдимата да й заплати обезщетение за претърпените от измамата имуществени вреди, ведно със законната лихва. В нейна тежест са още държавните такси и направените по делото разноски за близо 2500 лева. Присъдата на Районния съд във Варна подлежи на обжалване пред Окръжния съд в 15-дневен срок.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Войната в Украйна
Конфликт Израел-Газа
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: