Връщат прегледа на училищата по изкуствата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:01 / 13.01.2011
722
Да се възстанови традицията за национален преглед на училищата по изкуствата, гласуваха общинските съветници от комисията по култура и духовно развитие. Подобна инициатива се е провеждала от 1975 до 1983 г. във Варна, Пловдив и Русе, което е дало отпечатък върху развитието на младите таланти от този период, обясняват вносителите.

Идеята е в рамките на няколко отделни концерта да се изявят 9-те специални училища в страната. Те ще имат на разположение по 45 минути, през които уменията си да покажат най-добрите им изпълнители. По този начин ще се видят достиженията, разликите и възможностите им, а варненската публика ще може да направи паралел. В обща експозиция ще се представят и учащите в сферата на приложните изкуства.

Предложението е от общия бюджет да се финансират разходите по престоя на участниците. Средства ще трябват още за наем зали, акордиране на роял и пиана, създаване на специален филм, рекламни материали и др.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).