Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Все повече магазини "втора употреба" изникват във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:45 / 19.10.2012Коментари (3)1123
© Impact Press Group
Все повече "нормални магазини" във Варна хлопват кепенци, а на тяхно място се появяват т.нар. втори употреби. Галено гражданството ги нарича "нашите места" и активно ги обикаля в дните за зареждане и на свръх намаление на цените.

Някои от търговските обекти не се свенят да изпишат по витрините си, че предлагат бутикови стоки. При добър късмет човек може да си намери и чисто нови маркови парцалки и бельо за по 2,3, най-много 10-ина лева. Не е тайна, че в цялата страна дори видни личности се снабдяват с изискано облекло от световни марки чрез приятели във второупотребните магазини. Неслучайно преди 2 години в Украйна бе вдигнат истински бунт от народа, когато правителството обяви, че ще забрани продажбата на дрехи "секънд хенд".

Купувачите далеч не са само от женски пол. Мъжката половина от населението във Варна също прескача при евтините дрешки. В момента са хит якетата, палтата, джинсите, чорапогащите, които са нови и са по 1,50 лв. Красивите шалове са направо без пари и също са хит в магазините за втора употреба. Чисто нови пухени играчки и детски дрешки може да се купят почти навсякъде.

Пълен дъмпинг на пазара правят и намножилите се големи "италиански" магазини, където се предлагат чанти и обувки. По витрините им са поставени примамливи оферти за цени от 5,10 и 15 лв. При патъчките обаче куца качеството и често потребителите установяват, че те са скъсани или разлепени още на втората седмица.

Търговци коментираха, че във Варна в момента нищо не се продава, ако не е супер евтино. В това отношение №1 са магазините "по 1 лв.", където изобретателният, закъсал за пари човек може да открие какво ли не. Една е-цигара, която струваше преди половин година 8-10 лв., сега се харчи за по 1,99 лв. заедно със зарядно за кола, второ - за ел. мрежата, и кутийка с 10 филтъра.

В същото време от варненските молове се оплакват, че клиентелата им се топи ден след ден. Младите хора, готови да харчат парите на родителите си, са факт. Но майките и бащите не са склонни в кризата да инвестират по 150-200 лв. за капризите на децата си.

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ХАхах какво нещо против магазините втора ръка ли имате.Тия другите магазини където уж се продава маркова стока да не мислите че са по различни, само дето цените там започват от 100 лв за бройка а качеството понякога е по зле от втората употреба.А и Българина обедня доста за да си купува дънки за 100 лева който се протъркват на втория месец и маратонки за 200 лв който се късат пак на втория месец.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Избор на български еврокомисар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: