Все повече варненци се насочват към медитацията, според учител по йога

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:55 / 12.04.2011
1381
Заради кризата, безпаричието и динамичния начин на живот все повече българи започват да практикуват йога и медитация. Това заяви Георги Димов учител по Сахаджа йога от Варна. Той заяви, че през последните години хората са обръщали все по-голямо внимание на парите и въобще финансовото си благополучие, като са оставяли на заден план духовното си развитие. Според Димов с идването на кризата обаче все повече варненци са започнали да посещават курсове по медитация, тъй като са осъзнали, че има неща, които са преходни.

Той уточни, че има много разновидности на йогата, повечето от които обаче са с външна насоченост, докато специално при този вид йога се набляга изцяло на духовното прочистване. Сахаджа Йога като наука и системата за медитация е създадена от Шри Матаджи Нирмала Деви през 1970 г. и е днес разпространена в над 100 страни в целия свят. Сахаджа означава "спонтанен", а Йога - единение със Себето, което е цел на всички духовни традиции.

По думи на Георги Димов този вид медитация е много полезна за хора, които непрекъснато общуват с други хора и по този начин се натоварват освен физически, но и психически. "Това, което липсва на съвременния човек е едно вътрешно спокойствие, защото този стрес наистина ни убива и то по различни начини", посочи учителят по йога. За себе си Георги Димов разказва, че се занимава с този вид медитация и йога от 7-8 години, като в началото му е било трудно да свикне, но заради работата си, която е много натоварваща е решил да се захване с медитация и по този начин е наредил живота си на ново.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).