Всеки четвърти ученик във Варна иска психоконсулт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:09 / 02.02.2009
696
Всеки четвърти ученик във Варна е признал, че има нужда от психологически конусултации. 35 % от анкетираните гимназисти обаче смятат категорично, че трябва да има обучение за поведението им в обществото, а 24 на сто - и психологически преглед.

Това сочат данните от социологическо проучване сред варненски ученици, направено под ръководството на преподавателя в катедрата по философски науки в Икономическия университет доц. д-р Апостол Апостолов.

В изследването са участвали 453-ма ученици на възраст от 11 до 14 г. и 452-ма от 15 до 18-годишни.

Половината от участвалите в изследването младежи са категорични, че религиозното образование не трябва да намира място в традиционното светско образование, като едва 20 на сто са по-скоро на противното мнение и 5% са категорични в тази позиция.

Допитването показва, че привържениците на религиозното обучение в училище са най-много в периферията на града и малко в централната част. 21 % от живеещите в селата край Варна намират това за полезно, 15 % са в жк "Вл. Варненчик" и 14 % в район "Одесос".

Тези, които смятат, че подобен учебен предмет няма да е полезен за тях, са най-много в район "Приморски" - 53 %, следват "Одесос" и "Младост" - с по 40 %.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).