Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Всякакви националности са посещавали oтрезвителя във Вaрна
Автор: Екип Varna24.bg 12:33 / 06.01.2011Коментари (0)615
© Varna24.bg
Всякакви националности са посещавали варненския отрезвител. Това каза директорът на институцията инспектор Съби Банков. По негови думи най-често чужденци има през лятото, когато градът се пълни с туристи.

"Имали сме всякакви националности и руснаци, германци и скандинавци и каквито се сетите", коментира специалистът и посочи, че е имало и случаи, в които екипажите на самолети са отказвали да качат пияни туристи.

"Освен това сме имали чужденци от курортните комплекси и моряци, млади, възрастни и всякакви категории хора минават през нас", посочи директора на варненския изтрезвител.

По думите му освен чужденци е имало и случаи на приети спортни фенове. Така например преди две години около 12 фена на столичен футболен отбор попаднали в отрезвителя. Младежите, които още по време на придвижването от София до Варна, си направили яка почерпка с употреба на големи количества алкохол, следствие на което не били допуснати до стадиона, а отведени в отрезвителя.

Инспектор Съби Банков уточни, че в отрезвителя не се допускат малолетни и непълнолетни лица. В случай, че бъдат установени такива веднага се търсят близките, за да могат да им бъдат предадени. Оказва се, че не са рядкост и случаите на прието агресивни лица.

"Както вече казах при нас идват предимно хора, които са изпаднали в безпомощно състояние. Алкохолът знаете, че влияе по различен начин на различните хора. Някои са тихи, така кротки, други пък буйстват, проявяват агресивност в зависимост от това, какъв е човека. Т.е въздействието на алкохола се проявява различно при всеки един човек" подчерта Събев.

По отношение на това дали в отрезвителя са били приемани и известни лица директорът на отрезвителя във Варна заяви, че такива хора също са попадали. Той обаче отказа да ги назове по име, тъй като става въпрос за хора с по-високо обществено положение и ако се разчуе, че са били там това би навредило на тях, на авторитета и репутацията им.

"Защото инцидентни случаи, примерно човека паднал някъде на улицата следствие прекомерна употреба на алкохол и докато установим самоличността му, той пребивава при нас в рамките на 24 часа според закона, след което го освобождаваме, но както казах това не придобива гласност, защото хората независимо известни или не, имат чувство за чест и достойнство", каза в заключение инспектор Съби Банков.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Новак Джокович идва в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (458) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1722) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: